Зразок сертифiкатуОбразец сертификата

Як самостійно створити сайт без навичок програмування?

22 грудня 2013, 4866
Категорія: веб дизайн
Як самостійно створити сайт без навичок програмування?

Ви просунутий користувач і бажаєте мати власне представництво в інтернеті для поширення інформації про себе.  Чудовий намір!  Але ви мало знайомі з мовою html і поки що зовсім не знаєте основ сайто-будівлі.  Для сильного бажання немає перешкод.  Все можна вирішити якісно та швидко.  Є кілька шляхів реалізації мрії.
Необхідно розділити розв'язання задачі на окремі етапи:
1.Визначаємо, якій тематиці сайт буде присвячений і яку інформацію будемо розміщувати.  Ідея диктує дизайн, вигадуємо як матеріал краще подати, які зображення та тексти використовувати, як часто плануємо міняти інформацію.
Найчастіше для створення концепції дизайну користуються Adobe Photoshop або аналогом.  Усі створені макети буде використано для подальшого розкриття ідеї.  Отже, першим кроком майбутнього веб-дизайнера є освоєння програм, які допомагають вибудовувати візуальний ряд.  Adobe Photoshop дозволяє створювати дизайн дуже мальовничих, прикрашених графікою ресурсів;  а прості в оформленні сайти можна запустити за допомогою готових фонів і шаблонних модулів.
2. Переходимо до верстки – розміщення матеріалів.  Вона передбачає виготовлення html-сторінок чи html-шаблонів.
Як будувати ці сторінки?
Є два способи:
написати самостійно html-код прямо у програмі «Блокнот» (ми рекомендуємо Notepad++ чи Sublime Text);  Тут потрібно знати мову програмування дуже добре.
написати програми, у спеціальному редакторі, наприклад, у Dreamweaver;  мову програмування можна не знати досконально – достатньо знання основ.
Допускається використання Word, але тоді виходять не оптимальні коди сторінок, редактори для сайтів використовувати надійніше.
3. Переходимо до програмування.  Програмування не завжди необхідне, але цей етап дуже потрібний для інтерактивних ресурсів.  Програмісти своєю професійною мовою коротко називають ці програми – «скрипти».  Для написання програм до функціоналу необхідно добре володіти навичками програмування.  Але! - Нічого страшного - є готові програми і можна з успіхом їх використовувати.  Просто знаходите скрипти в мережі та використовуєте.
Після проходження перших найважливіших етапів – створення вважатимуться завершеним.
Розміщення сайту
Після цього ресурсу підбираємо ім'я та знаходимо місце розміщення у мережі – хостинг.  Бувають хостинги з безкоштовними та платними послугами.  Платні послуги вважаються більш надійними.
Після вибору назви та хостингу переходимо до розкручування.  Для високої відвідуваності користувачами необхідно здійснити оптимізацію розміщених матеріалів.  Якщо все зроблено правильно, вони будуть часто показувати сайт відвідувачам.  Необхідно подумати про безпеку, розміщена інформація має стати видобутком хакерів.
Шаблони
Є і більш простий шлях, який може забезпечити успішне створення сайтів, необхідно просто підібрати і використовувати готовий шаблон.  Достатньо його трохи відкоригувати і отримати в результаті власний ресурс, трохи схожий на шаблон.  Нічого страшного, багато хто так і починає.  Шаблонів, що полегшують створення сайтів, дуже багато – вони є для різних тематик.  Можна використовувати каркас шаблон для ресурсу трохи іншої тематики.  Головне, щоб функціонал шаблону дозволяв це зробити.  Глибоких знань програмування та верстки не потрібно.  Необхідно просто мати власні матеріали для заповнення сторінок шаблону.  Можна змінювати меню та вставити текст.
Створення веб-сайтів на шаблонній основі під силу будь-якому користувачеві.  Ресурси, на шаблонній основі відредаговані автором із вже розміщеними матеріалами на обрану тематику, поміщають на хостинг і ресурси чудово працюють.
Можна використовувати принцип подібності та спроектувати ресурс, схожий на вибраний зразок.  Сторінку сайту зберігають у браузері.  Після збереження відкривають збережену сторінку у відповідному для редагування сайтів редакторі, наприклад Dreamweaver.  Але плагіат не вітається в мережі, використовувати дизайн сторінки без змін навряд чи варто.
CMS
На закінчення розглянемо ще один метод, який дозволяє дуже швидко створювати інтернет ресурси за допомогою Content Management System (читати статтю про CMS).  CMS – це програма для керування контентом (наповненням).  Програми бувають прості та досить складні, з широким спектром можливостей редагування.  За допомогою них можна редагувати та налаштовувати роботу в режимі онлайн.  Цей метод дозволяє швидко запускати шаблонні ресурси в роботу.  Роботу можуть зробити навіть ті користувачі, які дуже мало знають про програмування – це дуже просто.
Необхідно вибрати шаблон та ввести текст.  Можна створити одну сторінку чи кілька – все залежить від бажання.  Так само можна забезпечити створення веб-сайтів на будь-якому іншому хостингу, який може підтримувати вибрані скрипти за допомогою установки CMS.  Більшість незаповнених інформацією шаблонів можна дуже швидко, майже моментально встановити на комп'ютер.  Якийсь час знадобиться для заповнення сторінок.  Все це можна зробити абсолютно без знань про програмування.  Достатньо вміти працювати з Word.  Найзручнішими і найчастіше застосовуваними конструкторами вважаються Wordpress і Joomla.  Так, такі ресурси CMS мають стандартний дизайн, але добре працюють.  Існує безліч взаємозамінних модулів, що дозволяють вносити до дизайну індивідуальні риси та додавати додаткові функції.  Можна навіть піти далі і розробити персональний дизайн або дописати модуль із необхідними функціями, хоча іноді це дуже непросте завдання.
Вибір надійного хостингу із передбаченими CMS може забезпечити успішне створення сайту новачками.  Все передбачено заздалегідь, можна встановити шаблон за допомогою активації однієї іконки в налаштуваннях керування хостингу.  Хостинг «Бігет» може бути прикладом.  Тут цілий місяць можна безкоштовно користуватися шаблоном із наповненням у робочому режимі.
Висновки
Створення сайту з сильним функціоналом та оригінальним дизайном, звичайно, справа не проста.  Але все можна пізнавати поступово.  Поки йде навчання, можна скористатися CMS конструкторами та швидко отримати цілком функціональний ресурс.  Так, його дизайн не буде унікальним, але його можна використовувати.
Для сайтів інтернет-магазинів найчастіше вигідніше використовувати створення сайтів на основі CMS.  Інтернет-магазини мають складний багаторівневий функціонал — створення оригінальних програм займає час і потребує солідних витрат.

comments powered by Disqus

Читайте также

Наши курсы

Web дизайн I (HTML, CSS)
3500грн
Web програмування (PHP, MySQL)
4000грн

Рубрики блогу

Популярне

Теги

робота освіта карєра веб дизайн туризм php c с java бизнес турагенство візове оформлення CMS Joomla WordPress створення сайту бронювання персонал мотивація економіст фінансист Програміст авк кошторис створення сайта інтернет створення сайтів бухгалтерія бухгалтерський облік бізнес управління персоналом работа закони Excel внз навчання офіс бухгалтер пошук роботи логістика зед перевезення вантажів зп перевезення вантажі фінансовий аналіз економіка фінанси курси програмування hr hr-менеджер кошторисник ефективність запаси склад перевезення вантажу підприємство резюме презентація клієнти співбесіди іврит інтерв'ю ЗЕД відрядження оренда криза митний брокер календарь бухгалтера митниці роота бухгалтера маркетинг НБУ банки кошторисна справа бюджет податки штрафи ПДФО бухгалтерський облік ЕДРПОУ НДС ПДВ тестування