Зразок сертифiкатуОбразец сертификата

Інтерв'ю із Георгієм Макаревичем

16 вересня 2015, 3640
Категорія: програмування тестування
Інтерв

Інтерв'ю з Георгієм Макаревичем

Професія тестувальника – одна з найпопулярніших серед тих, хто тільки замислюється над побудовою своєї кар'єри у сфері ІТ. Ми поговорили з викладачем курсів тестування на цю тему та хочемо поділитися з вами ходом інтерв'ю.

Георгію, наскільки сьогодні потрібні Тестувальники ПЗ? Чи обов'язково проходити підготовку на курсах, щоби влаштуватися на цю роботу?

Професія тестувальника ПЗ досить затребувана, як і всі IT спеціальності в наш час.

Розробка ПЗ майже неможлива без грамотного тестування. Останнім часом помітно став зростати попит на фахівців автоматизованого тестування ПЗ.

Потреба компанії у тестувальниках, як правило, менша, ніж у розробниках. Але тестувальники у команді необхідні. В іншому випадку роботу тестувальників доведеться виконувати розробникам.

І з розвитком будь-якого продукту роль тестувальників зростає навіть швидше, ніж розробників.

Якщо уважно вивчити список вимог, які пред'являють компанії до кандидатів на посаду спеціаліста з тестування, то ми не побачимо там обов'язкового: є вимоги мати вищу технічну освіту в галузі ІТ.

  Але компанії часто віддають більшу перевагу кандидатам саме з такою освітою. Тому, якщо ви закінчуєте або закінчили вуз з технічної спеціальності в галузі ІТ, то ви, не замислюючись, можете спробувати вивчити специфіку тестування ПЗ.

Якщо ж у вас немає спеціальності в галузі інформаційних технологій, то краще піти на курси. На курсах я Вам максимально розповім принципи розробки ПЗ, завдання тестування при розробці. Це допоможе Вам розібратися в специфічних питаннях у сфері розробки та тестування ПЗ. Але й тим, хто вже має якийсь досвід і знання, цей курс буде не зайвим, т.к. дозволить упорядкувати існуючі та додати нові знання.

- Чи можна самому навчитися Тестування ПЗ?

Можна, можливо. Але, як правило, це займає більше часу, ніж за допомогою викладача, який вже має досвід роботи.

— Кому цей курс буде корисним?

Даний курс буде корисний насамперед тим, хто ще не має досвіду роботи, знань у сфері ІТ.

Після навчання на наших курсах усім, хто успішно впорався з освоєнням матеріалу, ми надамо сертифікат. Якщо роботодавцю приходить резюме від двох різних кандидатів, де обидва мають однакові навички, закінчили однакові університети, але в одного з них у резюме зазначено наявність сертифікату, то, звичайно ж, перевага буде віддана кандидату із сертифікатом. Але сертифікат не гарантує 100% влаштування на роботу. Це лише перевага перед іншими аналогічними кандидатами.

Якщо ви вивчали дисципліну самостійно, це не говорить про те, що у вас знання будуть гіршими, ніж ті, які отримують хлопці на курсах. Але якщо слухачі думатимуть, що коли вони прийдуть на курси, у них в голові самі по собі виявляться необхідні знання, вони помиляються. Тільки приділивши достатньо часу і сили предмету, що вивчається, можна досягти очікуваного результату від курсу.

- Якщо вікові обмеження у професії тестувальника ПЗ.

Вікових обмежень немає. Обмеження скоріше ментальні.

- Що потрібно знати, щоб навчитися QA?

Для того, щоб навчитися QA необхідно розбиратися в особливостях ОС, в яких проводитиметься тестування. Мати уявлення про процес розробки програмного забезпечення. Також вітаються знання баз даних.

Для курсів важливим є знання ПК. Якщо слухач не розуміє, як встановити та запустити програму, то як він зможе її протестувати. Якщо людина є впевненим користувачем ПК, то вона може прийти до нас на курси без перерахованих вище навичок. Але виникає інша проблема, що він просто не знайде собі роботу, якщо не знатиме основи ОС, принципи програмування та розробки ПЗ.

— Чи варто йти на курси тому, хто взагалі не знайомий із програмуванням та розробкою ПЗ?

Якщо є бажання працювати тестувальником, брати участь у процесі розробки програмного забезпечення, варто. Наявність загальних знань про програмування та розроблення ПЗ бажано, але не обов'язково.

- Які переваги має навчання на курсах перед самостійним освоєнням дисципліни?

Насамперед – це час. Крім того, навчання дасть можливість побачити, як теорія застосовується на практиці, а також підводні камені, з якими стикаються тестувальники, та способи їх усунення.

— Чи багато хто з випускників курсів влаштовується після них на роботу тестувальниками?

Простежити подальшу долю всіх випускників дуже важко. Їх уже за майже 3 роки викладання у мене накопичилося дуже багато. Але з деякими я досі спілкуюсь. З тих історій, що мені відомо, близько 50% хлопців і дівчат влаштувалися працювати у сферу ІТ.

Те, що ви випускник курсів не гарантує вам 100% пристрій на роботу. Тільки проявивши свої особисті якості, своє прагнення працювати у цій галузі, ви зможете отримати довгоочікувану посаду.

 

 

comments powered by Disqus

Рубрики блогу

Популярне

Теги

робота освіта карєра веб дизайн туризм php c с java бизнес турагенство візове оформлення CMS Joomla WordPress створення сайту бронювання персонал мотивація економіст фінансист Програміст авк кошторис створення сайта інтернет створення сайтів бухгалтерія бухгалтерський облік бізнес управління персоналом работа закони Excel внз навчання офіс бухгалтер пошук роботи логістика зед перевезення вантажів зп перевезення вантажі фінансовий аналіз економіка фінанси курси програмування hr hr-менеджер кошторисник ефективність запаси склад перевезення вантажу підприємство резюме презентація клієнти співбесіди іврит інтерв'ю ЗЕД відрядження оренда криза митний брокер календарь бухгалтера митниці роота бухгалтера маркетинг НБУ банки кошторисна справа бюджет податки штрафи ПДФО бухгалтерський облік ЕДРПОУ НДС ПДВ тестування