Зразок сертифiкатуОбразец сертификата

Помилки метаданих 1С

30 жовтня 2017, 4014
Категорія:
Помилки метаданих 1С

Помилки метаданих 1С

Рано чи пізно в житті будь-якого користувача 1С настає важка хвилина, коли начебто рідна програма відмовляється мати з ним справу. Не запускається чи видає якісь помилки. Проблеми з помилками метаданих одні з найпоширеніших при роботі з 1С, саме про них і поговоримо у цій статті.

Загальні відомості

Програма 1С: Підприємство – це платформа, на ядрі якої засновані галузеві рішення.

Метадані або інформація про дані - це перелік списків, документів або реквізитів, що складають конфігурацію.

Платформа 1С 7.7 несе дані, які можуть бути представлені в декількох варіантах:

Файловий – дані зберігаються у файлах типу *.dbf

SQL – інформація знаходяться на серверах Microsoft SQL

Метадані розміщені у файлі 1Cv7.md. Наприклад 1С:Бухгалтерія чи 1С:Зарплата і кадри - є галузеве рішення 1С - тобто програмою у файлі .md.

Будова файлу метаданих

Файли метаданих – це Compound-файли. Іншими словами, ці файли несуть у собі кілька інших файлів, які можуть бути розбиті за так званими підкаталогами. Наприклад, такі файли знаходяться MS Office.

Зазначимо, що якщо вірус запрограмований вивести з ладу файли MS Office, то метадані 1С також можуть бути пошкоджені.

Помилка під час завантаження метаданих

Насамперед слід відстежити наявність файлу 1Cv7.md у базі даних.

Найчастіше у користувачів зустрічається помилка невірного шляху файлу до бази даних. Якщо ви зіткнулися з такою проблемою, потрібно просто вказати вірну папку, в якій знаходиться файл 1Cv7.md.

Якщо у вас шлях веде до потрібного файлу – значить проблема знаходиться "глибше". У такому разі файл розташований у коректній папці, але не може завантажитися.

Причин цієї помилки може бути кілька:

Файл читається, але пошкоджений - таке могло статися внаслідок зараження вірусом, перебоєм електроенергії або через поломку жорсткого диска.

Файл не може бути прочитаний і до нього немає доступу - у такому випадку потрібно перемістити файл на інший диск, скориставшись Провідником Windows. Якщо помилка не вирішилася, значить у вас немає прав, щоб прочитати цей файл або жорсткий диск пошкоджений.

Пошкоджено файл метаданих

Перш ніж розпочати будь-яку операцію, зробіть резервну копію даних, щоб у разі якихось збоїв можна було повернутися до початкових даних. Щоб зберегти інформацію, скопіюйте резервну копію на зовнішній жорсткий диск або інший носій.

Нам необхідно зробити відновлення даних з останньої резервної копії, замінивши пошкоджений .md файл.

Якщо архіву резервної копії немає, необхідно зробити такі дії:

1. Спробувати розпакувати пошкоджений файл сторонньою утилітою. Наприклад, можна скористатися програмою GComp.

2. Скористатися одним із HEX-редакторів. Якщо заголовок файлу не схожий на Compound - значить, він повністю пошкоджений. У більшості випадків такий файл не підлягає відновленню.

3. Якщо конфігурація, що використовується, була стандартною, то знайдіть файл з розширення .md в Мережі, вказавши при пошуку реліз 1С.

Як дізнатися версію релізу, якщо програма 1С не запускається?

У випадку, якщо ви використовуєте файлову базу - знайдіть і відкрийте файл 1SCONST.DBF, якщо база SQL - вам необхідна однойменна таблиця. Далі у рядку потрібно знайти OBJID = 0, а в полі – VaLUE рядок виду 7.70.***

У нашому випадку номер релізу 7.70.294

Для SQL бази – виконайте запит:

SELECT [VALUE]

FROM [_1SCONST]

WHERE [OBJID] = '0' і VALUE like '7.7%'

Якщо ви ще працюєте в 1С:Бухгалтерія 7.7, але хочете перейти на версію 1С8 легко та безболісно - звертайтеся. Наші спеціалісти раді будуть допомогти вам. Скористайтеся всіма перевагами нового рішення у бухгалтерському обліку.

Матеріал наданий компанією Актив-Софт

comments powered by Disqus

Читайте также

Рубрики блогу

Популярне

Теги

робота освіта карєра веб дизайн туризм php c с java бизнес турагенство візове оформлення CMS Joomla WordPress створення сайту бронювання персонал мотивація економіст фінансист Програміст авк кошторис створення сайта інтернет створення сайтів бухгалтерія бухгалтерський облік бізнес управління персоналом работа закони Excel внз навчання офіс бухгалтер пошук роботи логістика зед перевезення вантажів зп перевезення вантажі фінансовий аналіз економіка фінанси курси програмування hr hr-менеджер кошторисник ефективність запаси склад перевезення вантажу підприємство резюме презентація клієнти співбесіди іврит інтерв'ю ЗЕД відрядження оренда криза митний брокер календарь бухгалтера митниці роота бухгалтера маркетинг НБУ банки кошторисна справа бюджет податки штрафи ПДФО бухгалтерський облік ЕДРПОУ НДС ПДВ тестування