Зразок сертифiкатуОбразец сертификата

Вибір освіти - вибір на все життя

17 листопада 2013, 2255
Категорія: освіта
Вибір освіти - вибір на все життя

           Раніше вища освіта була доступна не всім. Воно було показником розумових здібностей, цілеспрямованості людини, її життєвих позицій. Зараз, на жаль, диплом про вищу освіту зовсім не є показником професійних якостей та інтелектуальних здібностей людини. Навпаки, ті, хто всім переліченим вище, часто не можуть дозволити собі навчання у вищому навчальному закладі. Вони задовольняються або середньою спеціальною освітою, або вступають не за покликанням і душевною схильністю туди, де навчання коштує дешевше або багато бюджетних місць через непопулярність спеціалізації.
Так чи інакше, але не всі, хто має диплом, працюють за фахом у ньому зазначеним. Випускника ВНЗ, що стоїть на порозі навчального закладу із пластиковим чотирикутником у руках, відвідують такі сумніви: а чи був вибір його правильним?
           Сумніватися можна розпочати і пізніше. Наприклад, коли влаштовуєшся на роботу за спеціальністю та розумієш, що це не те, що ти чекав, чого хотів. Або робота по душі, але настільки малооплачувана, що перспективи світлого майбутнього тануть на очах.
           Тому люди йдуть здобувати другу вищу освіту. Тому люди вішають свій диплом у рамочку за скло та благополучно забувають про нього, працюючи у зовсім іншій сфері.
           І тоді виникає питання: а чи варто було витрачати свої найкращі роки та гроші на те, що в житті не знадобилося?
           Найвища освіта – це завжди важкий вибір. Рідко який школяр упевнений у тому, чого він хоче, і знає точно, чим займатиметься по життю.
           Як же не помилитись?
           Короткострокові професійні курси допоможуть не лише здобути основні навички будь-якої професії, але й зрозуміти, чи справді це те, що людині потрібне життя.
           Учні випускних класів можуть витратити зовсім небагато часу, не відриваючись від шкільного процесу навчання, та освоїти основи програмування, бухгалтерського обліку, кошторисного діловодства, документообігу, логістики, візуалізації та веб-дизайну, перукарського мистецтва, щоб зрозуміти, чи варто їм присвячувати цій справі життя та продовжувати навчання у ВНЗ. Більш того, отримані знання допоможуть студентам під час подальшого навчання.
           Роки, витрачені отримання непотрібного результаті освіти, коштують набагато дорожче, ніж двомісячний курс навчання.

© Ольга Бондарь

comments powered by Disqus

Читайте также

Рубрики блогу

Популярне

Теги

робота освіта карєра веб дизайн туризм php c с java бизнес турагенство візове оформлення CMS Joomla WordPress створення сайту бронювання персонал мотивація економіст фінансист Програміст авк кошторис створення сайта інтернет створення сайтів бухгалтерія бухгалтерський облік бізнес управління персоналом работа закони Excel внз навчання офіс бухгалтер пошук роботи логістика зед перевезення вантажів зп перевезення вантажі фінансовий аналіз економіка фінанси курси програмування hr hr-менеджер кошторисник ефективність запаси склад перевезення вантажу підприємство резюме презентація клієнти співбесіди іврит інтерв'ю ЗЕД відрядження оренда криза митний брокер календарь бухгалтера митниці роота бухгалтера маркетинг НБУ банки кошторисна справа бюджет податки штрафи ПДФО бухгалтерський облік ЕДРПОУ НДС ПДВ тестування