Зразок сертифiкатуОбразец сертификата

Що заважає створювати сайти, зручні для користувачів?

21 січня 2014, 3015
Категорія: веб дизайн
Що заважає створювати сайти, зручні для користувачів?

Інтернет є необхідним елементом сучасного життя.  Якщо ваші інтереси не представлені на просторах мережі про вас та вашу продукцію мало знають.  Веб представництва хочуть мати не лише солідні та відомі світові бренди, а й представники середньої ланки бізнесу та приватні особи.
Сайти компаній здатні знаходити покупців та партнерів у будь-якій точці світу на них, як правило, поміщають контакти компанії та перелік своїх пропозицій із зазначенням цін.  Відомі бренди хочуть відкрити крім реальних торгових центрів віртуальну торгівлю за допомогою сайтів інтернет магазинів.
Приватні особи хочуть розповісти про свої досягнення і описують події свого життя.  Розміщують власні рецепти, вирішення побутових проблем чи власні напрацювання у садівництві чи винаході новинок техніки.
Ви обміркували ідею ресурсу та визначилися з тим, які завдання створення сайту має вирішувати та розпочали підбір веб студії виконавця.  Розробники погодилися прийняти замовлення на роботу і створення веб-сайту почалося.  Варто лише трохи почекати і створення сайту буде успішно завершено.  Новий оригінальний інтернет-ресурс можна буде розміщувати на просторах мережі.
Багато хто думає, що сайт це набір картинок.  Створення сайту передбачає створення ресурсу з оптимальним набором необхідних ефективної роботи елементів.  Ресурс має бути вільним від усіх зайвих елементів.  Відвідувачам мають легко отримувати всю інформацію.  Але тут часто виникає нерозуміння замовників та розробників.
Замовники хочуть отримати інтернет ресурс, що точно відповідає їх розумінню втілення мрії, а навчений досвідом розробник знає, що не всі вигадки замовника має сенс втілювати в реальному проекті.  Часто можуть просто заважати ефективніше роботі ресурсу.
Професіоналізм та дилетантство, різні речі.  Серед професіоналів немає місця для тих, хто боїться відстоювати у розмові із замовником свою точку зору.  Для не професіонала простіше піти на поводу у замовника, що володіє, і все зробити, як він хоче, але найчастіше зроблені таким чином сайти з безліччю спливаючих вікон складною анімацією і перевантаженим різними елементами дизайном працює малоефективно.
Чи варто розбиратися хто тут правий?
Замовляючи створення сайту, ви, звичайно ж, добре знаєте ті завдання, які хотілося б вирішити за його допомогою.
Ось деякі з них:
розширити коло зацікавлених продукції осіб
переказ престижу фірмі
успішна боротьба з конкурентами
пошук нових замовників
пошук партнерів по бізнесу
Замовники сайтів часто упускають найголовніший пункт, у якому необхідно передбачити обов'язкову зручність користування ресурсом для користувачів.  Якщо цієї умови не дотримуватися, сайт буде малоефективним, поставлені завдання не будуть вирішені, навіщо його в такому вигляді створювати?
Саме цю ідею намагаються довести розробники до свідомості деяких замовників.  У боротьбі за популярність та високу відвідуваність у споживачів перемагають прості та зрозумілі для користувачів ресурси.  А ресурси, перевантажені, невиправданою кількістю красивостей вантажаться повільно, складні у використанні та постійно втрачають клієнтів, які йдуть на простіші та зрозуміліші сайти конкурентів.
Давайте визначимося, що може заважати користувачам на веб-сайті?
Перші це візуальні перешкоди вони діляться на кілька видів:
Вони не тільки відволікають, вони мають дратівливий ефект, тому що мають здатність з'являтися не вчасно.  Це найкоротший шлях до невдачі користувач просто піде з некомфортного та набридливого ресурсу.
Стережіться перенасичення анімацією. Мерехтливі об'єкти підсвідомо асоціюються з небезпекою.  Перенасичений анімацією текст дуже важко сприймати.  Замість уваги до інформації ви отримуєте роздратування та бажання залишити сайт.
Продумайте колір та розмір шрифту. Не можна допускати занадто великий контраст кольору шрифту та фону.  Не допускається і колірна схожість фону та шрифту.  Не потрібно використовувати дрібний шрифт.  Є багато користувачів, які не мають гострого зору
Слід враховувати параметри тексту. Тексти можна написати самому або доручити їх написання копірайтерам вони повинні легко сприйматися та пробуджувати інтерес.  Не потрібно писати текст в одному потоці без поділу на підзаголовки, це заважає гарному сприйняттю інформації.  Можна використовувати списки та виділення підзаголовків жирним шрифтом або курсивом.  Користування підкресленням не вважається гарною ідеєю, оскільки підкреслення сприймається як посилання.
Друга категорія логічні перешкоди:
На деяких сайтах часто можна зустріти застарілі робочі посилання, це підриває довіру до ресурсу.  Дуже ретельно підбирайте інформацію, яку розміщуєте та підходите до її підбору як користувач.  Подумайте, що саме йому хотілося б знати товар.  Не соромтеся опитування або тестування протестувати ресурс.
Інформацію необхідно постійно оновлювати, на сайті не повинні висіти пропозиції акцій із простроченими термінами.  Вам дзвонитимуть користувачі, і цікавитимуться акцією, а такої пропозиції, виявляється вже давно, немає.  Природно, вони більше ніколи не захочуть скористатися послугами без відповідальної компанії.
Всі матеріали на сайті повинні розміщуватись з урахуванням логічного ланцюжка.  Одне має логічно виникати з іншого ясно та просто.  У цьому пункті схожість із іншими подібними ресурсами навіть допомагає.  Користувач звик здійснювати всі дії за типовим проектом, йому так простіше багато в чому він працює не усвідомлено.
Треті технічні перешкоди:
Створення вебсайту не просте технічне завдання тут багато що може перешкодити успіху.  Наприклад, складна навігація або зовсім коректне відображення
ресурсу різними браузерами.
У вирішенні всіх цих питань допоможуть розробники необхідно просто дослухатися їх рекомендацій.

comments powered by Disqus

Читайте также

Наши курсы

Web дизайн I (HTML, CSS)
3500грн
Web програмування (PHP, MySQL)
4000грн

Рубрики блогу

Популярне

Теги

робота освіта карєра веб дизайн туризм php c с java бизнес турагенство візове оформлення CMS Joomla WordPress створення сайту бронювання персонал мотивація економіст фінансист Програміст авк кошторис створення сайта інтернет створення сайтів бухгалтерія бухгалтерський облік бізнес управління персоналом работа закони Excel внз навчання офіс бухгалтер пошук роботи логістика зед перевезення вантажів зп перевезення вантажі фінансовий аналіз економіка фінанси курси програмування hr hr-менеджер кошторисник ефективність запаси склад перевезення вантажу підприємство резюме презентація клієнти співбесіди іврит інтерв'ю ЗЕД відрядження оренда криза митний брокер календарь бухгалтера митниці роота бухгалтера маркетинг НБУ банки кошторисна справа бюджет податки штрафи ПДФО бухгалтерський облік ЕДРПОУ НДС ПДВ тестування