Зразок сертифiкатуОбразец сертификата

Як знайти своє місце у всесвітній мережі?

16 грудня 2013, 2903
Категорія: веб дизайн
Як знайти своє місце у всесвітній мережі?

           Навіть люди, які зовсім не користуються Інтернетом, знають. Що є сайти. Вони не розуміють, що це таке, але при нагоді теж можуть козирнути модним слівцем. А лише кілька років тому про сайти говорили лише дуже глибоко занурені у світову мережу окремі особи. Світ у цей час змінюється дуже швидко. Прогрес буквально мчить у своєму блискавичному розвитку. Стало звичною справою для організації або приватної особи замовити сайт у компанії-розробника. Але історію появи самих сайтів, як і раніше, мало хто знає. Про їхню початкову сутність рідко хтось замислюється.

           Визначення, яке дає сайту сам Інтернет, розповідає, що це певна сукупність електронних документів, у яких загальна веб-адреса. Ці документи можуть бути власність як особисто будь-якої людини, так і належати підприємству, організації, установі. Унікальна всебічна Вікіпедія, яка також зроблена як сайт, дає розгорнуте визначення та розповідає про історію виникнення веб-ресурсів.

           З англійської слово "site" перекладається як "місце" або "сегмент". Взагалі в англомовному Інтернеті використовують більш ємну назву - "website". Слово «web» в англійському означає павутиння. Декілька файлів, тобто документів, об'єднуються єдиною IP-адресою і утворюють загальний смисловий віртуальний блок із вбудованою внутрішньою системою функціонування.

           Ще в 1940-их роках американський розробник комп'ютерів, радник з науки тодішнього президента США пана Рузвельта інженер Ванневар Буш запропонував концепцію збільшення обсягу людської пам'яті за допомогою розумних технічних блоків або модулів. Але до появи першого сайту мало пройти ще півстоліття. Поки в 1990 році наш сучасник, британський винахідник, вчений Тім Бернерс-Лі не започаткував появу всесвітньої павутини, створивши перший у світі сайт. Винахідник розмістив на ньому інформацію щодо специфічної сфери діяльності, в якій він, власне, і працював. Пізніше він додав на веб-ресурс кілька посилань, перетворивши його тим самим на кшталт першого віртуального каталогу.

           Завдяки сміливому кроці геніального британця сьогодні практично кожен охочий може мати свій персональний, особистий блог. Корпорація може створити великий інформативний портал або веб-магазин. Невелика фірма скласти рекламну Інтернет-сторінку, помістивши на неї відеоматеріали, фотографії, звукові файли. І можливості продовжують розширюватися буквально щодня, щогодини, щохвилини.

comments powered by Disqus

Читайте также

Наши курсы

Web дизайн I (HTML, CSS)
3500грн
Web програмування (PHP, MySQL)
4000грн

Рубрики блогу

Популярне

Теги

робота освіта карєра веб дизайн туризм php c с java бизнес турагенство візове оформлення CMS Joomla WordPress створення сайту бронювання персонал мотивація економіст фінансист Програміст авк кошторис створення сайта інтернет створення сайтів бухгалтерія бухгалтерський облік бізнес управління персоналом работа закони Excel внз навчання офіс бухгалтер пошук роботи логістика зед перевезення вантажів зп перевезення вантажі фінансовий аналіз економіка фінанси курси програмування hr hr-менеджер кошторисник ефективність запаси склад перевезення вантажу підприємство резюме презентація клієнти співбесіди іврит інтерв'ю ЗЕД відрядження оренда криза митний брокер календарь бухгалтера митниці роота бухгалтера маркетинг НБУ банки кошторисна справа бюджет податки штрафи ПДФО бухгалтерський облік ЕДРПОУ НДС ПДВ тестування