Зразок сертифiкатуОбразец сертификата

Інтерв'ю із Роздимахою Іриною

21 червня 2014, 2609
Категорія: інтерв'ю
Інтерв

Інтерв'ю з Роздимахою Іриною Миколаївною. Курси бухгалтерів.

Ірина Миколаївна – досвідчений професіонал із багаторічним досвідом роботи на посаді головного бухгалтера у підприємствах та організаціях різних форм власності та напрямків діяльності. А також із великим досвідом викладання бухгалтерського обліку у державному вищому навчальному закладі.

Любов до обраної справи, вміння доступно викладати теоретичний матеріал з використанням практичних прикладів, поважне ставлення до слухачів та вміння знаходити з ними контакт – основні принципи у роботі.

Ірино Миколаївно, скільки років Ви займаєтеся бухгалтерією?

Це триває вже 30 років та 3 роки. Якщо не брати до уваги роки навчання, які змушували інтенсивно займатися вивченням основ і правил ведення бухгалтерського обліку.

Ви спостерігали дивовижні перетворення в цій сфері, справжню еволюцію - від дерев'яних рахунок до комп'ютера. Цікаво, чи змінилася за цими нововведеннями сама система обліку як така?

Справді, пощастило. Спостерігала і навіть брала участь. Звісно ж, змінилася і система обліку. Не могла не змінитись. Разом з технічним прогресом засобів обчислювальної техніки система бухобліку, яка завжди була важелем управління, перетворилася на головний важіль управління підприємством. Зміни у двох сферах настільки взаємопов'язані, що передбачають одне одного. Ну і, звичайно ж, у зв'язку з цим зросли вимоги до бухобліку, а бухгалтер перетворився з рахівника на першого помічника керівника.

На сьогоднішній день будь-який бізнес передбачає податкову звітність. Чи потрібні ази бухгалтерського обліку приватним підприємцям?

Безперечно. Ази їм просто потрібні. Це дозволить приватним підприємцям бачити економічні процеси, результати своєї діяльності на підприємстві та в державі по-іншому, а саме – правильно.

До нас на курси приходять молоді успішні бізнесмени, фінансові директори. Навіщо їм знання бухгалтерського обліку?

Ще раз хочу наголосити: без розуміння процесу бухобліку сьогодні не обійтися ні юристам, ні технологам, ні тим паче молодим бізнесменам. І ось якраз, щоб стати успішним, потрібно дуже добре розумітися на питаннях бухобліку. Це продиктовано часом і процесами навколо нас. Наголошую: це сьогодні необхідність! Тому до нас на курси приходять молоді бізнесмени, що відбулися. Ми цьому раді!

Бухгалтер відповідає за кожен свій крок. У великих компаніях, де помилка може коштувати не просто дорого, а астрономічно дорого, як здійснюється контроль грошових потоків?

Однозначно, бухгалтер має бути на своєму місці та нести відповідальність за прийняті ним рішення та вчинені дії.

Щодо грошових потоків: от якраз і потрібно контролювати грошові потоки не лише бухгалтеру, а й керівнику чи власнику підприємства. І ми повернулися до відповіді на запитання «Навіщо бізнесменам бухоблік?». Їм як нікому треба знати все про власні кошти.

Ви така сонячна добра ніжна, зовсім не асоціюєтеся з сухим і педантичним чином бухгалтера. Як Ви досягли такого гармонійного поєднання протилежних властивостей особистості?

За це я вдячна Богові! У моєму житті було багато хороших людей, вчителів та колег, від яких мені хотілося перейняти хороші якості. Завжди хотілося донести до студентів і слухачів, а також до підлеглих складність понять у бухобліку в доступніших, зрозуміліших формах, тлумаченнях, порівняннях.

Так! Так! Я добре запам'ятала, краєм вуха почувши приклад, що холодильник - це необоротні засоби, а продукти в ньому - оборотні. Чи можна відкрити Ваш секрет? Ми знаємо: Ви майстерна рукоділка. Більше того, Ваш приклад заразливий і наші студентки в кулуарах діляться своїми досягненнями та хвалиться чудовими вишивками та плетінням. Розкажіть, будь ласка, про ваше захоплення!

Рукоділля – це щось! Відпочиваєш душею! А позитивні емоції від власних і не лише власних виробів вихлюпуються! Ось ми ними в коротенькі перерви та ділимося. Відпочиваємо разом. А ще! Моторика рук безпосередньо з активізацією діяльності мозку. Поєднуємо корисне з приємним!

comments powered by Disqus

Читайте также

Рубрики блогу

Популярне

Теги

робота освіта карєра веб дизайн туризм php c с java бизнес турагенство візове оформлення CMS Joomla WordPress створення сайту бронювання персонал мотивація економіст фінансист Програміст авк кошторис створення сайта інтернет створення сайтів бухгалтерія бухгалтерський облік бізнес управління персоналом работа закони Excel внз навчання офіс бухгалтер пошук роботи логістика зед перевезення вантажів зп перевезення вантажі фінансовий аналіз економіка фінанси курси програмування hr hr-менеджер кошторисник ефективність запаси склад перевезення вантажу підприємство резюме презентація клієнти співбесіди іврит інтерв'ю ЗЕД відрядження оренда криза митний брокер календарь бухгалтера митниці роота бухгалтера маркетинг НБУ банки кошторисна справа бюджет податки штрафи ПДФО бухгалтерський облік ЕДРПОУ НДС ПДВ тестування