Зразок сертифiкатуОбразец сертификата

Програміст: необхідні знання та навички

6 січня 2014, 4598
Категорія: Програмування
Програміст: необхідні знання та навички

Для нормальної діяльності програмісту, як правило, потрібна лише наявність комп'ютера та доступ до інтернету. Тому, щоб якісно навчити висококваліфікованого фахівця у цій галузі, не потрібен літак, як, наприклад, у разі підготовки пілота. Незначні вимоги дозволяють осягати програмування самостійно. Спробувати себе у цьому занятті може сьогодні кожен, адже з основами інформатики починають знайомитись ще у школі.
Звичайно, не володіючи англійською мовою, замислюватися про придбання цієї професії практично марно. Спочатку належить його освоїти. Причому ні розмовні навички, ні здатність розуміти інформацію на слух, ні навіть вміння писати будуть не такі важливі, як читання іноземних слів з аркуша. Недостатньо, як це могло здатися під час уроків у школі, просто завчити переклади основних команд на «Бейсіку» чи «Паскалі». Програміст зобов'язаний прочитувати значні обсяги документації технічного характеру, виданої англійською. Швидкість цього процесу у хорошого фахівця має бути досить великою.
До того ж, йому знадобляться певні знання з математики. Їх глибина безпосередньо залежатиме від вимог області, в якій доведеться працювати майбутньому програмісту. Звичайно, на зорі програмування фахівці займалося виключно завданнями, пов'язаними з різними обчисленнями, однак у переважній більшості сучасних цифрових розробок усі процеси зводяться до чотирьох арифметичних дій. Змінився світ – трансформувалися й потреби.
Деякі стереотипні художні кінострічки нав'язують уявлення, що програміст – це не зовсім адекватний, а також не асоціальний елемент, що стежить за собою, через свою геніальність і незамінність, що знаходиться на хорошому рахунку у начальства. Якщо подібні «екземпляри» і могли зустрічатися насамперед, то сьогодні ситуація змінилася докорінно. Звичайно, ще трапляються випадки, коли популярне, надійне та ефективне програмне забезпечення розробляється наодинці. Але в наші дні таких ентузіастів дедалі менше. Нинішні фахівці працюють у згуртованих колективах і чудово почуваються, працюючи в команді.
Сучасний програміст вміє ладнати з керівництвом незалежно від того, чи розуміє безпосереднє начальство в його діяльності хоч щось чи ні. Він має навички, що дозволяють вести коректні суперечки та відстоювати власну точку зору. Реалії диктують тверді правила. Комп'ютерному фахівцю необхідно вміти в тактовній формі доносити вищим співробітникам, що виконання тієї чи іншої завдання у передбачувані терміни і через дуже істотне абсолютно неможливо. Або, наприклад, дохідливо і ввічливо пояснити, що не варто чекати виходу досконалішої версії необхідного драйвера, а краще зайнятися здійсненням заходів, спрямованих на продовження служби вже наявного.
Іноді виникають і суперечки з колегами, тому програміст сьогоднішнього дня повинен знаходити та вміти чітко озвучувати неспростовні аргументи, що виникають у ході обговорення шляхів для оптимального вирішення чергової проблеми технічного характеру, терпляче доводячи свою правоту. Крім того, програміст змушений постійно переучуватись – оновлювати свої знання. Часом доводиться осягати навіть те, що не приносить жодного задоволення. Чи не щодня необхідно займатися поповненням та заміною інформації.

Наталья

comments powered by Disqus

Читайте также

Рубрики блогу

Популярне

Теги

робота освіта карєра веб дизайн туризм php c с java бизнес турагенство візове оформлення CMS Joomla WordPress створення сайту бронювання персонал мотивація економіст фінансист Програміст авк кошторис створення сайта інтернет створення сайтів бухгалтерія бухгалтерський облік бізнес управління персоналом работа закони Excel внз навчання офіс бухгалтер пошук роботи логістика зед перевезення вантажів зп перевезення вантажі фінансовий аналіз економіка фінанси курси програмування hr hr-менеджер кошторисник ефективність запаси склад перевезення вантажу підприємство резюме презентація клієнти співбесіди іврит інтерв'ю ЗЕД відрядження оренда криза митний брокер календарь бухгалтера митниці роота бухгалтера маркетинг НБУ банки кошторисна справа бюджет податки штрафи ПДФО бухгалтерський облік ЕДРПОУ НДС ПДВ тестування