Зразок сертифiкатуОбразец сертификата

Економіст працює із розрахунком

6 січня 2014, 3868
Категорія: фінанси
Економіст працює із розрахунком

Найбільш престижні професії та високооплачувані посади – ось що таке сфера фінансів сьогодні. Незважаючи на розмови про надлишок економістів на ринку праці, ці фахівці завжди потрібні. Їх послуг потребують і великі фінансові установи, і невеликі торгові компанії. Без їхньої участі неможливе здійснення ефективного управління.

Аналіз вакансій на сайтах працевлаштування наочно демонструє, що найчастіше роботодавці очікують від економіста суміщення обов'язків, наприклад, бухгалтера або фінансового директора. Одні компанії потребують співробітника, що вміє поводитися з цінними паперами, інші підшукують працівника для ведення бухобліку та аудиту, а третім потрібен професіонал, здатний швидко, чітко та грамотно розраховувати заробітну плату.

Не слід зневірятися, якщо не вдалося знайти місце за спеціалізацією – перекваліфікація вимагатиме мінімум часу та сил. Почавши кар'єру рядовим бухгалтером на підприємстві, згодом можна обійняти посаду фінансового директора. Відомості з оподаткування, бюджетної політики, менеджменту, банківської та страхової справи, придбані на економічному факультеті, допоможуть упоратися з будь-якими труднощами.

Якщо Ви добре розумієтеся на різних математичних обчисленнях, маєте здібності організатора, завжди уважні, відрізняєтеся граничною акуратністю, а також володієте якістю легко вивчати іноземні мови, професія економіста – це те, що Вам сподобається. Однак не варто присвячувати своє життя економіці, якщо Ваш розум відрізняється гуманітарним складом мислення, якщо Вам нудна скрупульозна робота з цифрами, якщо Ви емоційно нестійкі та не здатні на жорстке відстоювання власної точки зору.

Варіанти працевлаштування:

Банківська сфера найбільш перспективна у плані заробітку та кар'єрного просування. Від економіста потрібно вміння поводитися з відповідною документацією. Співробітник, який нещодавно надійшов на службу, може розраховувати на ставку розміром одну тисячу доларів. Начальники відділів заробляють до чотирьох тисяч.

Фінансові директори та аналітики. Ці посади, звісно, не для новобранців та вчорашніх випускників. Рівень оплати праці: близько півтори тисячі американських доларів – у невеликих організаціях, 5-10 тисяч – на фірмах великих і тих, що добре себе зарекомендували.

Аудит, спеціалізація на перевірці бухгалтерської та податкової звітності. У середньому від однієї до двох тисяч доларів США, проте деякі висококваліфіковані професіонали заробляють від п'яти тисяч і вище.

Зрозуміло, з економічною освітою можна працювати у бухгалтерії. Заробітна плата головних фахівців може становити: на підприємстві невеликому – 1000 доларів, у солідній компанії – від двох-трьох тисяч.

Вибрати правильний ВНЗ

Сьогодні практично у кожному ВНЗ є свій економічний факультет. Однак не варто забувати, що й вимоги сучасних роботодавців посилилися. Усі шукають добре підготовлених професіоналів. У наші дні зросла потреба у високоякісній економічній службі, і це розуміють на будь-якому підприємстві. Тому молодому фахівцю, який має на руках диплом сумнівного походження, роботу знайти буде складно.

Правильний ВНЗ – перший крок до успішного освоєння майбутньої професії. Краще обирати відомі навчальні заклади, які давно спеціалізуються на викладанні фінансових, управлінських та економічних предметів. Тільки тут Ви зможете розраховувати на здобуття фундаментальних знань.

Наталія

comments powered by Disqus

Читайте также

Рубрики блогу

Популярне

Теги

робота освіта карєра веб дизайн туризм php c с java бизнес турагенство візове оформлення CMS Joomla WordPress створення сайту бронювання персонал мотивація економіст фінансист Програміст авк кошторис створення сайта інтернет створення сайтів бухгалтерія бухгалтерський облік бізнес управління персоналом работа закони Excel внз навчання офіс бухгалтер пошук роботи логістика зед перевезення вантажів зп перевезення вантажі фінансовий аналіз економіка фінанси курси програмування hr hr-менеджер кошторисник ефективність запаси склад перевезення вантажу підприємство резюме презентація клієнти співбесіди іврит інтерв'ю ЗЕД відрядження оренда криза митний брокер календарь бухгалтера митниці роота бухгалтера маркетинг НБУ банки кошторисна справа бюджет податки штрафи ПДФО бухгалтерський облік ЕДРПОУ НДС ПДВ тестування