Зразок сертифiкатуОбразец сертификата

Кар'єрне перехрестя економіста

6 січня 2014, 3381
Категорія: фінанси
Кар

Іноді випускники навчальних закладів з економічною спеціалізацією мають неясне уявлення про можливості, які перед ними відкриваються. Тому планувати розвиток кар'єри слід ще під час навчання. Не варто боятися помилок. Потрібно сміливо експериментувати. Після закінчення інституту це підвищить шанси на отримання чудової пропозиції.

Успішна кар'єра

У посібниках зі стратегії управління сказано, що підготовку будь-яких заходів необхідно починати з чіткого формулювання мети. Цей метод допоможе спланувати успішну кар'єру. Сьогодні, покинувши стіни ВНЗ, молодий економіст може вибрати із чотирьох основних моделей побудови майбутнього:

  • Бізнес. Кар'єра топ-менеджера у великій корпорації;
  • Бізнес. Кар'єра приватного підприємця;
  • Служба. Державний чиновник високого рівня;
  • Наука. Кар'єра видатного вченого-економіста.

Топ менеджер

Це очевидний та ефективний шлях. Важливість якісного підбору кадрів у бізнесі давно гідно оцінена. Тому в будь-якій компанії, яка має гарну репутацію, молодий фахівець потрапляє в атмосферу максимального професіоналізму. Тут він одержує чіткі завдання.

Новий економіст працює серед досвідчених та висококваліфікованих фахівців. У такому колективі у нього з'являється можливість відшліфувати знання, набуті у студентські роки. Його кар'єрне зростання зрозуміле - від семи до десятка років піде на те, щоб отримати значну посаду. Звичайно, для цього необхідно проявити себе.

Підприємець

Деякі, впевнені у собі випускники, відразу ж відкривають власний бізнес. Цей шлях підходить для тих, хто не поспішає ставати деталлю у налагодженій корпоративній машині. Маючи хорошу підприємницьку ідею, молодий економіст здатний досягти помітних успіхів.

Це унікальний шанс для самореалізації – можливість займатися тим бізнесом, який справді цікавий. Це метод, почавши з нуля, своєю працею побудувати щось значуще. Цей шлях дозволить пожинати плоди успіху виключно особистого характеру.

Чиновник

Державна служба останніми роками повернула собі колишню популярність. Особисті контакти, отримані в кулуарах управлінського апарату, відкривають перед новоявленими фахівцями сьогодні чудові фінансові перспективи. Сюди входять і зв'язки з функціонерами, які працюють поряд, та спілкування з бізнесменами, яким періодично доводиться взаємодіяти із чиновниками.

Тут колишній студент має знання, що стосуються влаштування бюрократичного механізму. Імовірна заробітна плата не така висока, як у випадку співпраці з провідною фірмою, проте соціальний пакет з лишком компенсує цей недолік.

Вчений

Досягнення наукового спрямування завжди викликали загальнолюдську – глобальну повагу. Вчений ступінь, отриманий, у тому числі і в економіці, в останні роки набуває все більшої цінності. Вона має вагомість для оцінки кар'єри дослідника і наділена особливою здатністю, що дозволяє встановлювати шанобливе ставлення до її власника. Наукова праця розгортає унікальні перспективи.

Це є масове визнання. Це можливість розвивати мислення та уяву. Діяльність вченого відкриває більше свобод та у виборі бізнесу. Універсальність подібних знань робить їх продуктом, що має високий експортний потенціал. З'являються перспективи міжнародного спілкування (конференції, симпозіуми, з'їзди) зі світовою інтелектуальною елітою.

Наталія

comments powered by Disqus

Читайте также

Рубрики блогу

Популярне

Теги

робота освіта карєра веб дизайн туризм php c с java бизнес турагенство візове оформлення CMS Joomla WordPress створення сайту бронювання персонал мотивація економіст фінансист Програміст авк кошторис створення сайта інтернет створення сайтів бухгалтерія бухгалтерський облік бізнес управління персоналом работа закони Excel внз навчання офіс бухгалтер пошук роботи логістика зед перевезення вантажів зп перевезення вантажі фінансовий аналіз економіка фінанси курси програмування hr hr-менеджер кошторисник ефективність запаси склад перевезення вантажу підприємство резюме презентація клієнти співбесіди іврит інтерв'ю ЗЕД відрядження оренда криза митний брокер календарь бухгалтера митниці роота бухгалтера маркетинг НБУ банки кошторисна справа бюджет податки штрафи ПДФО бухгалтерський облік ЕДРПОУ НДС ПДВ тестування