Зразок сертифiкатуОбразец сертификата

Як мотивувати себе до кар'єрних здобутків

1 червня 2014, 2338
Категорія: робота
Як мотивувати себе до кар

Більшість людей мріють про успіхи у кар'єрі. Це не залежить від того, чи мріють вони про крісло начальника, чи хочуть стати більш компетентними фахівцями. Адже дуже важливо досягати нових цілей та рухатися вперед. Особливо це актуально, якщо ви відчуваєте, що вже переросли свою посаду або гідні вищої зарплати.

Багато хто навіть починає робити якісь дії для того, щоб досягти цих цілей, але на середині або навіть спочатку шляху зупиняються. У чому ж причина того, що багато хто досі буксує?

У переважній більшості випадків людям просто не вистачає мотивації. Адже саме вона – базова запорука будь-яких досягнень. Коли ви чітко знаєте, для чого вам потрібно досягти того чи іншого результату, ви будете прагнути цього і шукати методи, як досягти успіху.

Головне - щоб ваш ентузіазм не перегорів після перших труднощів. А вони, з великою ймовірністю, будуть, і, можливо, навіть немаленькі. Адже інертний світ схильний чинити опір, коли ви прагнете вийти із зони комфорту. Але це не означає, що потрібно опускати руки, коли все йде не так, як ви задумали, а результати спочатку залишають бажати кращого. Отже, як правильно мотивувати себе до кар'єрного зростання?

Чого прагнути?
Насамперед ви повинні визначити, чого конкретно ви хочете. Виділіть собі хоча б годину часу, коли ви зможете посидіти у спокійній обстановці, щоб вас ніхто не турбував. Дозвольте помріяти про те, якою ви бачите свою подальшу кар'єру в ідеальному варіанті.

Визначте собі, що вам важливо. Ви хочете стати директором відділу, головним бухгалтером чи старшим менеджером? Чи мрієте бути настільки цінним фахівцем, щоб за вас боролися ейчари? Або стати найкращим у своїй фірмі?

Проведіть невелику візуалізацію. Як все буде виглядати, коли ви вже досягнете мети? Відчуйте радість від нових досягнень. "Побачте", як шеф захоплюється результатами вашої роботи, як телефон розривається від пропозицій цікавих вакансій.

Поставте цілі
Тепер коли ви розумієте, що саме вам потрібно, можна почати ставити чіткі цілі. Запишіть на папері, це дуже важливо. Призначте конкретний термін виконання. Продумайте кілька способів, якими ви їх досягнете. Якщо один не спрацює, завжди можна скуштувати інший. Складіть покрокові плани досягнення цілей. Подумайте, яких навичок вам не вистачає. Запишіться на курси з підвищення кваліфікації, почитайте корисну професійну літературу. Намагайтеся виконувати всі робочі завдання якомога якісніше, і робіть навіть більше, ніж від вас очікують.

Але все це добре звучить теоретично. Однак на практиці вже на початку шляху вам може зустрітися безліч перешкод. Починаючи від начальника, який впритул ігнорує ваші старання чи заздрісної колеги, яка вставляє ціпки в колеса, і закінчуючи власною лінню та інертністю, а також підсвідомим небажанням виходити за межі звичної зони комфорту. Ось тут вам і знадобиться додаткова мотивація.

Матеріальна мотивація
Визначте для себе, які саме плюси принесе вам кар'єрне чи професійне зростання. Насамперед це – підвищення зарплати. Коли ви досягнете мети, то зможете дозволяти собі набагато більше. Ходити до найкращих ресторанів, купувати дітям більше іграшок, радувати свою другу половинку дорогими подарунками. Ви нарешті зможете поїхати у відпустку в екзотичну країну, або купити брендовий одяг, про який завжди мріяли.

Що б не говорили про тлінність матеріального, заробляти більше – завжди дуже приємно та корисно. І це є справді сильною мотивацією. Подумайте про те, на яку зарплату ви зможете розраховувати на новій посаді або у статусі високопрофесійного фахівця. Подумайте, на що ви витратите ці гроші. Можливо, вам вдасться скупчити навіть на нову машину. Відчуйте в деталях, як буде чудово, коли ви завдяки своїм зусиллям почнете більше заробляти.

Мотивація зізнанням
Ще один фактор, який може мотивувати навіть більше, ніж гроші – це повага та визнання. Подумайте про те, як до вас почнуть ставитися колеги та начальство, коли ви підвищите свою кваліфікацію чи отримаєте нову посаду.

Так, хтось, можливо, заздритиме. Але всі як один будуть захоплюватися вами. Вони дивитися на вас по-іншому. У вас будуть просити поради. Ваш авторитет значно зросте. Друзі потішаться за вас, а вороги позеленіють від злості та зрозуміють, що ви переплюнули їх по всіх пунктах. Ви почуватиметеся ще більш впевнено та комфортно, а ваша самооцінка значно підвищиться.
Відчуття місії
Один із найважливіших факторів хорошої мотивації – це відчуття користі від того, що ви робите. Якщо ви по-справжньому любите свою роботу і відчуваєте, що знаходитесь на своєму місці, тоді ви можете поставити свої кар'єрні цілі на рівень вище і перетворити їх на місію.

Адже кожна людина приходить на цю землю не так. Результати вашої роботи – це користь, яку ви привносите у світ. І якщо ви вдосконалюватимете свої навички і відкриваєте для себе більше можливостей – ви зможете ще краще виконувати свою місію. Відчуття втілення свого найвищого призначення мотивує як ніщо інше. І це абсолютно не залежить від вашої професії чи посади. Ваша робота може бути найпрозаїчнішою.

Відчуття місії може мати навіть двірник. Достатньо подумати про те, якими були б вулиці, якби їх не прибирали. Гори сміття, в яких потопали б двори та дороги, гнилизна, болото, неприємний запах… Все це нагадує якусь апокаліптичну картинку. І нітрохи не є перебільшенням. Пройдіться вулицею з ранку, до того, як там попрацюють двірники. Урни переповнені, земля встелена недопалками, валяються скляні та бляшані банки, жуйки, листя, всілякі обгортки, упаковки, пісок, пил та інше сміття. І це лише за один день! Уявіть собі, що було б, якби ніхто не забирався на вулиці! А завдяки роботі двірників нам завжди приємно вийти із дому. І чим краще він виконує свою роботу, тим естетичнішими і приємнішими виглядають міські вулиці, радуючи мільйони городян.

Коли ви думатимете в такому руслі, і зрозумієте, що і ваша робота приносить неабияку користь світу. Тому вдосконалюйтесь і непохитно вірте у свій успіх, адже це – найголовніший секрет мотивації!

comments powered by Disqus

Читайте также

Рубрики блогу

Популярне

Теги

робота освіта карєра веб дизайн туризм php c с java бизнес турагенство візове оформлення CMS Joomla WordPress створення сайту бронювання персонал мотивація економіст фінансист Програміст авк кошторис створення сайта інтернет створення сайтів бухгалтерія бухгалтерський облік бізнес управління персоналом работа закони Excel внз навчання офіс бухгалтер пошук роботи логістика зед перевезення вантажів зп перевезення вантажі фінансовий аналіз економіка фінанси курси програмування hr hr-менеджер кошторисник ефективність запаси склад перевезення вантажу підприємство резюме презентація клієнти співбесіди іврит інтерв'ю ЗЕД відрядження оренда криза митний брокер календарь бухгалтера митниці роота бухгалтера маркетинг НБУ банки кошторисна справа бюджет податки штрафи ПДФО бухгалтерський облік ЕДРПОУ НДС ПДВ тестування