Зразок сертифiкатуОбразец сертификата

Огляд найкращих сайтів з пошуку роботи

12 травня 2014, 2971
Категорія: робота
Огляд найкращих сайтів з пошуку роботи

У наш час, щоб знайти роботу - не обов'язково купувати газети, ходити по фірмах і розносити своє резюме, або звертатися до агентств з підбору персоналу. У вік комп'ютерних технологій найшвидший, зручний та популярний спосіб для роботодавців, так і для шукачів знайти один одного – це сайти з пошуку роботи. Вони пропонують широкий спектр можливостей для того, щоб підібрати найбільш підходящі вакансії, а також максимально спростити пошук співробітників для роботодавців.
Разом з тим, на ринку сайтів роботи існує серйозна конкуренція, і це стимулює їх до того, щоб постійно вдосконалювати свій інтерфейс, інформативність та можливості пошуку. Тому зараз ми розглянемо низку найпопулярніших в Україні сайтів з пошуку роботи, порівняємо їхні переваги та недоліки та оцінимо, наскільки зручно в них працювати.
Work.ua
Один із лідерів серед сайтів з пошуку роботи в Україні на сьогоднішній день – це Work.ua. На цьому сайті претендентам можуть запропонувати близько 33 тисяч вакансій у різних сферах діяльності, а також понад 1 200 000 резюме. Коли ви відкриваєте сайт, в очі відразу впадає досить вражаючий список топових роботодавців. Тут представлені одні з найвідоміших і найбільших українських та зарубіжних компаній. У розділі «ресурси» надається можливість ознайомитися з корисними порадами, каталогами агентств, статистикою заробітної плати та іншою цікавою інформацією. Дизайн сайту досить приємний для очей, а зручне розташування кнопок-закладок полегшує роботу з ним. В одне натискання можна зайти в розділи з підбору вакансій, опублікувати резюме, або ж перейти до кабінету роботодавця. Якщо ви переплутали адресу сайту і ввели, наприклад, просто work або ж work.com – це не біда, адже вас все одно автоматично переправить на сайт. Також ви можете вибрати відповідну опцію та отримувати відповідні вакансії поштою. Можна шукати роботу з різних розділів: містами, компаніями, також є спеціальний блок для студентів. На головній сторінці відразу ви можете побачити середню зарплату, вказану в резюме та вакансіях.
При пошуку вакансій можна у першому рядку побачити тип зайнятості, зарплату і те, коли пропозиція була розміщена.
Щодо умов для роботодавців, то для них послуги сайту – платні. Керівники можуть отримати лише одну безкоштовну публікацію на місяць. І ще дві, якщо введуть код ОКПО (ЄДРПОУ) і таким чином підтвердять справжність своєї компанії. Якщо ж вам потрібно більше публікацій, насамперед – для того, щоб вони знаходилися у верхніх рядках пошуку, тоді доведеться доплатити. Одна публікація коштуватиме вам 149 грн., 5 дозволять заощадити в сумі та обійдуться в 595 гривень.

Rabota.ua
Ще один з найпопулярніших сайтів з пошуку роботи Rabota.ua виділяється зручною базою резюме і вакансій, розділених по галузях та містам. Також за допомогою навігаційного меню ви можете переглянути список цікавих статей на тему пошуку роботи та тестів з даної тематики. Посилання на нові статті розміщені на головній сторінці сайту відразу під списком кращих роботодавців. Привабливий дизайн сайту та патріотичний логотип у кольорах українського прапора також залишають позитивні враження. Здобувач може за допомогою одного кліка створити розсилку вакансій або розмістити резюме. Також на великій сторінці сайту вказано кількість вакансій у кожному з розділів. Під час пошуку можна включити додаткові фільтри, які стосуються графіка роботи, зарплати та рівня посади.
Для роботодавців умови більш жорсткі. На цьому сайті реєстрація роботодавця за кодом ЄДРПОУ є обов'язковою умовою. Для того, щоб придбати одну стандартну публікацію вакансії, вам потрібно буде заплатити 57 гривень. Також ви зможете придбати пакети з 10, 20 або ста публікацій на місяць на три місяці, заплативши за них більш вигідну суму (наприклад, 3300 грн. за 10 публікацій).
Hh.ua
Hh.ua – також один із досить популярних сайтів з пошуку роботи, який перекочував до нас із Росії. Якщо на аналогічних українських сайтах можна зручно і просто прикріпити файл з резюме, щоб відгукнутися на вакансію, що вас цікавить, то на HeadHunter доведеться обов'язково створювати своє резюме саме на сайті.
Для роботодавців HH.ua може запропонувати безкоштовне розміщення 5 вакансій на місяць. Докупити стандартні вакансії можна за 120 грн. Також є можливість придбати пакет «Преміум», за допомогою якого ваша вакансія буде першою у пошуку, а також входитиме до списків розсилки претендентам.
Jobs.ua
На сайті Jobs.ua ви зможете знайти не тільки роботу чи співробітників, а й освіту. У рядку пошуку ви можете натисканням кнопки вибрати одну з цих опцій. Сайт надасть вам посилання на необхідні ВНЗ, курси та тренінги, а також на базу репетиторів та можливості для підвищення кваліфікації. Також на головній сторінці є список статей у розділі «поради претендентам», де можна почитати про те, як правильно складати резюме, проходити співбесіди тощо. Також є список вакансій, розділений по містах та рубіках. Хоча варто зауважити, що на даний момент на сайті представлено порівняно мало вакансій та резюме. Водночас тут досить зручні та лояльні умови до роботодавців. Зареєструвавшись можна розміщувати необмежену кількість вакансій, а також отримувати на пошту свіжі резюме.
Більшість шукачів та роботодавців розміщують свої резюме та вакансії відразу на кількох популярних сайтах, щоб підвищити кількість відгуків. Як би там не було, претендентам рекомендується не лише надсилати резюме на посади, які зацікавили, а й розміщувати їх безпосередньо на сайті. Для роботодавців, які потребують розміщення кількох вакансій, вигідніше скористатися акційними пропозиціями на сайтах. Також важливо надати максимально повну інформацію про свою фірму та про вимоги, щоб на пропозицію відгукувалися більш відповідні кандидати.

 

comments powered by Disqus

Читайте также

Рубрики блогу

Популярне

Теги

робота освіта карєра веб дизайн туризм php c с java бизнес турагенство візове оформлення CMS Joomla WordPress створення сайту бронювання персонал мотивація економіст фінансист Програміст авк кошторис створення сайта інтернет створення сайтів бухгалтерія бухгалтерський облік бізнес управління персоналом работа закони Excel внз навчання офіс бухгалтер пошук роботи логістика зед перевезення вантажів зп перевезення вантажі фінансовий аналіз економіка фінанси курси програмування hr hr-менеджер кошторисник ефективність запаси склад перевезення вантажу підприємство резюме презентація клієнти співбесіди іврит інтерв'ю ЗЕД відрядження оренда криза митний брокер календарь бухгалтера митниці роота бухгалтера маркетинг НБУ банки кошторисна справа бюджет податки штрафи ПДФО бухгалтерський облік ЕДРПОУ НДС ПДВ тестування