Зразок сертифiкатуОбразец сертификата

Посадова інструкція бухгалтера

23 грудня 2013, 4732
Категорія: бухгалтерський облік
Посадова інструкція бухгалтера

На будь-якій посаді людина має свої права та обов'язки.  Зокрема, і бухгалтер має свою посадову інструкцію.  Посадова інструкція – це документ, який регулює робочий процес працівника.  Посадова інструкція кожного співробітника своя.  У ній прописані основні права та обов'язки, навички, якими зобов'язаний володіти працівник, а також відповідальність, яку він несе.  Щоб не потрапити в неприємну ситуацію, треба знати хоча б основні права та обов'язки.
Насамперед, кожен бухгалтер повинен мати знання про:
Закони України про працю, ухвали, накази, розпорядження, методичні матеріали організації бухгалтерського обліку.
Управління контролю над документообігом підприємства та організації.
План рахунків та кореспонденція.
Проводити економічний та аналітичний аналіз організації чи підприємства.
Щоб виконувати сумлінно свою роботу, потрібно знати свої обов'язки і дотримуватися їх.  Обов'язки бухгалтера.
Бухгалтер працює за багатьма напрямами обліку бухгалтерського.  Наприклад, розрахунок з контрагентами та покупцями, витрати підприємства, рух основних засобів підприємства.
Займається організацією первинною документацією та контролює її.
Нараховує податки та різні платежі до державного бюджету.
Складає періодичну звітність.
Звітує про діяльність підприємства перед особами, що стоять вище.
Проводить інвентаризацію для підприємства.
Працівник, який не знає своїх посадових прав, не почувається комфортно.  Тому, перш ніж приступити до виконання своїх обов'язків, потрібно уважно прочитати свої права.
Права бухгалтера:
Бухгалтер може здійснювати контроль за фінансами, що надаються на охорону праці колективної угоди.
Бухгалтер може повідомити вищих осіб про те, що співробітники використовують фінанси, виділені на заходи з охорони праці не за призначенням.
Також слід не забувати про відповідальність бухгалтера.  Бухгалтер несе відповідальність за порушення законів України та нормативно-правових актів.  Бухгалтер як відповідальна особа притягується до адміністративної, дисциплінарної, кримінальної та матеріальної відповідальності за порушення законів України.
Бухгалтер для підприємства чи організації контролює і веде облік доходів і витрат.  У роботі бухгалтера треба бути дуже уважним та акуратним.  Бажаю удачі в цьому нелегкому шляху!

comments powered by Disqus

Читайте также

Рубрики блогу

Популярне

Теги

робота освіта карєра веб дизайн туризм php c с java бизнес турагенство візове оформлення CMS Joomla WordPress створення сайту бронювання персонал мотивація економіст фінансист Програміст авк кошторис створення сайта інтернет створення сайтів бухгалтерія бухгалтерський облік бізнес управління персоналом работа закони Excel внз навчання офіс бухгалтер пошук роботи логістика зед перевезення вантажів зп перевезення вантажі фінансовий аналіз економіка фінанси курси програмування hr hr-менеджер кошторисник ефективність запаси склад перевезення вантажу підприємство резюме презентація клієнти співбесіди іврит інтерв'ю ЗЕД відрядження оренда криза митний брокер календарь бухгалтера митниці роота бухгалтера маркетинг НБУ банки кошторисна справа бюджет податки штрафи ПДФО бухгалтерський облік ЕДРПОУ НДС ПДВ тестування