Зразок сертифiкатуОбразец сертификата

Повний курс ресторанного бізнесу

курсы ресторанного бизнеса
Рейтинг курса: 4.9/5 (183)

Повний курс з ресторанного бізнесу відкриє перед Вами секрети цього непростого, високо конкурентного бізнесу. Чим популярний, успішний ресторан / кафе виділяється на тлі численних безликих закладів? Як створити атмосферу, в якій відвідувачі будуть почувати себе бажаними гостями і захочуть знову і знову повертатися до вас? Хороша кухня, бездоганне обслуговування, привабливий дизайн, нюансів безліч, упустити не можна нічого. Щоб досягти відмінних результатів, Ви повинні знати, як правильно організувати роботу ресторану, кафе; управляти персоналом і виробництвом, вибрати маркетингову стратегію.

Що буде розглянуто на курсі?

В першу чергу в рамках курсу Ви отримаєте уявлення про систему управління рестораном / кафе / баром. Ви дізнаєтеся про обов'язки і секрети успішної роботи менеджера. Цей співробітник бере безпосередню участь в обслуговуванні клієнтів і повинен бути уважним і гостинним, сприяти створенню затишної і приємної атмосфери закладу, в його компетенцію входить вирішення спірних ситуацій з відвідувачами і навчання персоналу. На нього покладаються такі обов'язки, як підбір персоналу і організація праці офіціантів і працівників кухні, бару, каси, складу, а також ведення різної документації.

Цільова аудиторія курсу ресторанного бізнесу: : Власники, керівники менеджери ресторану / кафе / бару; офіціанти; шеф-кухаря, кухаря.

Менеджер ресторану зобов'язаний володіти якостями ефективного управлінця і умінням розташувати до себе, викликати симпатію і довіру клієнтів. Знання менеджера повинні охоплювати всі сторони роботи ресторану / кафе / бару, дуже важливо, щоб ці знання були не тільки теоретичними, але і обов'язково практичними. Тому наші курси ресторанного бізнесу побудовані навколо вирішення реальних практичних завдань, які стоять перед адміністратором ресторану / кафе / бару.

Які теми входять в програму курсу?

Як вже було сказано вище, програма повного курсу також включає ключові розділи: система управління підприємством ресторанного бізнесу, інструментах, методах і підходах в роботі; управління виробничим процесом, тобто приготуванням страв, складання калькуляцій (розрахунок витрат сировини) і маркетинг в ресторанному бізнесі. Кожен з цих блоків знань вкрай важливий насамперед для менеджера / адміністратора ресторану, на якому лежить відповідальність за всі аспекти роботи закладу. Крім того, знаннями про організацію виробничого процесу і складанні калькуляцій повинні володіти та інші співробітники ресторану (бухгалтер, старший кухар, завідувач виробництвом).

Що дасть курс?

Наш курс ресторатора дасть Вам унікальну можливість дізнатися ресторанний бізнес зсередини. Він буде цікавий і корисний для Вас, перш за все, якщо Ви плануєте відкрити ресторан або кафе, претендуєте на посаду менеджера ресторану або вже працюєте менеджером і хотіли б підвищити рівень своїх знань. Цей курс в нашому навчальному центрі ведуть викладачі-практики, тобто люди, які мають досвід відкриття ресторану-кафе «з нуля», управління рестораном, досвід у виробничій сфері, маркетингу.

Викладач курсу: Мироненко Марина
Марина Ігорівна бездоганно володіє методологіями організації ресторанного бізнесу. На своїх заняттях вона наводить приклади з різних робочих сфер, щоб матеріал був однаково зрозумілий слухачам з різних галузей. Детальніше →
1 година - 60 хв. Тривалість курсу залежить від розкладу
Безкоштовне пробне заняття. Без передоплати
Приклад сертифіката розміщено на сайті зліва
5% - при повній оплаті за курс 10% - при записі вдвох
Вартість за безготівкою для всіх груп (+5%)

Груповое навчання (вiд 4 чол)

Пробне заняття
Наявне
Сертифiкат
Навчального центру
Знижка
10%
Цiна для юр. особ
4935 грн

Старт группи[1] Графік[2] Термін навчання[3]ФіліалВартістьЗапис
9грудня
через 3 дня
денна група
16:00-18:00
Пн, Ср, Пт
3 тиждня (0.8 мес.)
8 занять по 2 години (15г)
25 грудня
4 700грн

1 – Дату старту групи може бути перенесенно на іншу дату в залежностi вiд темпiв набору.
2 – Адмiнiстратор фiлiї може запропонувати інший графік для скорішого запуску групи.
3 – Без свят та переносів занять

Iндивідуальне навчання


Iндивідуальне навчання 1 слухач
На нашiй території (грн/год з чол): 500 грн
За весь курс (грн/чол): 4500 грн
Рекомендована кiлькiсть годин: 9
На території клієнта (грн/год з чол): 550 грн
  1. Концепція ресторанного закладу
    • Вибір типу ресторанного закладу та місцерозташування
    • Критерії вибору приміщення
    • Місцерозташування ресторану та визначення цільових груп відвідувачів
    • Аналіз конкурентів
    • Як формується бренду ресторану
    • Атмосфера у закладі, слідування стилю, уніформа, особливий сервіс
    • Підбір меблів, обладнання та інвентарю для ресторану
  2. Організаційна структура ресторану
    • Класифікація підприємств громадського харчування
    • Документація ресторанного закладу
    • Організаційна структура ресторанного закладу
    • Зонування приміщення
    • Підготовка правил внутрішнього розпорядку
    • Посадові інструкції працівників ресторану. Навіщо вони потрібні
    • Система НАССР у ресторанному закладі
  3. Меню ресторану
    • Меню ресторану. Види меню
    • Карта вин
    • Складання та оформлення меню
  4. Робота з персоналом та її організація
    • Підбір персоналу для закладу
    • Навчання персоналу
    • Складання штатного розкладу персоналу
    • Мотивація персоналу. Матеріальні та нематеріальні підходи
    • Корпоративна культура в ресторанному бізнесі
    • Проведення щоденних робочих зборів для персоналу
    • Як працювати в команді
  5. Сервіс та обслуговування
    • Що таке сервіс ресторану та його види
    • Підготовка приміщень до роботи
    • Попереднє замовлення столиків
    • Способи сервування столиків. Предмети для сервування
    • Обовʼязки офіціанта, бармена, адміністратора
    • Зустріч гостей
    • Приймання замовлення та його продажі
    • Організація подачі замовлень та правила подачі
    • Правила розрахунку з гостем
    • Прибирання столів
  6. Організація роботи бару
    • Поняття «бар», класифікація та коротка характеристика типів барів
    • Обладнання бару, коротка характеристика посуду та інвентарю
    • Організація постачання продукції на бар
    • Організація робочого місця бармена, підготовка бару до обслуговування гостей
    • Функції сомельє
  7. Організація роботи кухні
    • Виробниче обладнання на кухні / холодильне, теплове, електромеханічне, нейтральне /; вимоги до маркування обладнання та інвентарю; санітарні вимоги до обладнання та приміщень кухні
    • Кулінарна характеристика страв, контроль над їх виготовленням і подачею відповідно до технологічних карт
    • Контроль над закінченням страв, дії менеджера при відсутності того чи іншого продукту
    • Аналіз і контроль інвентаризації товарних залишків, списання продуктів
    • Контроль за наявністю сертифікатів якості
    • Ведення відповідних журналів на кухні
    • Організація командної роботи кухні
  8. Організація роботи каси
    • Касова дисципліна у закладі
    • Правила зберігання та роботи з готівкою
    • Складання касової звітності
    • Закриття зміни, зняття виручки, розмінна монета
  9. Управлінські функції у ресторанній справі
    • Роль і відповідальність адміністратора менеджера ресторану
    • Програмне забезпечення у ресторанній справі
    • Контроль перебігу товарів
    • Складання технологічних карт ресторанних страв
    • Складання калькуляційних карт
    • Ціноутворення в ресторані
    • Управління поточними витратами
    • Економія та способи зменшення витрат
    • Інвентаризація кухні та бару
    • Запобігання крадіжок
    • Матеріальна відповідальність у ресторанному закладі

✦✦✦✦

Викладачi курсу


Марина Ігорівна має вищу фахову освіту  за спеціальністю «Організація обслуговування в готелях та туристичних комплексах»,  здобула кваліфікацію техніка – організатора комерційної діяльності в готелях і ресторанах .

 

Першу практику здобула:

  • Готель «Братислава» 
  • Готель «Салют»
  • Готель «Київ»

 

Має великий практичний досвід роботи у сфері обслуговування:

  • Інститут транспорту нафти – офіціант
  • Ресторан «Кий» - кухар
  • Ресторан «Сіті Фреш» - адміністратор
  • Ресторан «У Саші» - керуюча посада
  • Ресторан «Ностальгія» - керуюча посада

 

Загальний стаж: 10 років

 

Має 14 тарифний розряд майстра в/н; 5-й розряд кухаря; кваліфікаційну 1-у категорію викладача-тренера ресторанної справи.

Марина публікується  у журналах;  розробила конкурс по кухарю, брала участь у журі обласного етапу Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед здобувачів професії «Кухар», проводила майстер класи по кулінарії та обслуговуванню, брала участь у фестивалях до річниці «Київщини».

Зараз  розробляє  калькуляційні та технологічні карти, складає меню, працює з постачальниками, організовує  робочий процес  у сфері обслуговування.

Марина Ігорівна  бездоганно володіє методологіями організації ресторанного бізнесу. На своїх заняттях вона наводить приклади з різних робочих сфер, щоб матеріал був однаково зрозумілий слухачам з різних галузей.

Пояснює навчальний матеріал захоплююче, дохідливо і з використанням безлічі цікавих прикладів з власної практики. Яскравість і жвавість викладу Марини  допомагають слухачам швидко і в повному обсязі засвоювати навчальну програму. Викладач детально відповідає на всі виникаючі питання аудиторії і ретельно коментує.

 

 

✦✦✦✦

Порядок запису для навчання в групi

  1. Попередній запис на курси в навчальному центрі відбувається за допомогою онлайн режиму Подання заявки
  2. Ми рекомендуємо не відкладати запис на курси «на потім». Групи комплектуються постійно, і ви можете просто не встигнути у зручну для Вас за датою та графіку групу – вона буде укомплектована. Також, ціна за курс закріплюється лише при оформленні.
  3. Початок занять у групах проходить за графіком або в міру формування групи.
  4. На першому занятті Ви визначаєтеся: чи підходять Вам наші курси та якість викладання.
  5. Після першого заняття Вам необхідно внести передоплату у розмірі 50% (тобто половину суми за курс навчання).
  6. Другу частину оплати навчання необхідно внести, пройшовши половину курсу.
  7. Оплата за курси вартістю до/або 3000 грн вноситься повністю (розділу оплати на 2 частини немає).

Онлайн заявка дозволяє попередньо забронювати місце в групі. Якщо Вас зацікавив цей курс, будь ласка, залиште заявку, навіть якщо розклад не надто Вам підходить. Перегляд розкладів занять відбувається постійно, і при достатній кількості бажаючих ми можемо відкрити групу, максимально зручну для Вас.
Що точнішу інформацією про кількість бажаючих відвідувати курс ми будемо мати, то більш вірогідно, що заняття в групі розпочнуться в запланований термін.

Порядок запису та оплати

Iншi курси по темi

Адміністратор ресторану
2500грн
Офіціант
2500грн

Онлайн заявка дозволяє попередньо забронювати місце в групі. Якщо Вас зацікавив цей курс, будь ласка, залиште заявку, навіть якщо розклад не надто Вам підходить. Перегляд розкладів занять відбувається постійно, і при достатній кількості бажаючих ми можемо відкрити групу, максимально зручну для Вас.
Що точнішу інформацією про кількість бажаючих відвідувати курс ми будемо мати, то більш вірогідно, що заняття в групі розпочнуться в запланований строк.

Порядок запису та оплати