Зразок сертифiкатуОбразец сертификата

Чи легко знайти роботу кошторисника?

20 вересня 2014, 4128
Категорія: кошторисна справа
Чи легко знайти роботу кошторисника?

Будівництво та ремонт завжди були затребуваною та популярною сферою діяльності людини. Будівлі та споруди, інженерні мережі, дороги, мости та ландшафтний пристрій є невід'ємною частиною життя суспільства, а значить будівництво, благоустрій та ремонт завжди будуть актуальними. Разом з розвитком технологій розвиваються та способи ціноутворення на всі ці види робіт. Розрахунок вартості будівництва та ремонту веде фахівець компанії – кошторисник.

Професія кошторисник вузькоспеціалізована – основне місце роботи кошторисника у будівельних, ремонтних та проектних організаціях. Будь-яка компанія, яка виконує ремонтні, будівельні або пусконалагоджувальні роботи потребує визначення вартості своїх послуг. Саме розрахунком витрат на виконання того чи іншого виду робіт займається кошторисник.

Огранізації, в яких може працювати кошторисник
Кошториснику знайти роботу не складно, оскільки така посада є у штатному розкладі всіх великих будівельних, ремонтних та проектних організацій. Часто кошторисників наймають промислові підприємства, які активно користуються послугами підрядників, або виконують роботи силами власних бригад.

Загалом робота кошторисника з боку замовника і виконавця схожа, але основні завдання трохи відрізняються. Кошторисник з боку підрядника формує ціну на виконання робіт, яка є основою для визначення ціни договору. Основне завдання кошторисника з боку замовника полягає у перевірці кошторисної документації, що додається до договорів. У функції кошторисника з боку проектної організації входить розрахунок запланованих витрат під час розробки проекту.

Також обов'язкова посада кошторисника у контрольно-ревізійних управліннях, які перевіряють розрахунки та акти виконаних робіт під час роботи з бюджетними коштами. Кошторисники різних організацій часто перетинаються в процесі роботи для узгодження вартості під час укладання договорів та підписання актів виконаних робіт форми КС-2 та довідки вартості виконаних робіт.

Що потрібно, щоб знайти роботу кошторисника
Як бачимо, посада кошторисника затребувана та популярна. Знайти робоче місце цілком реально після проходження курсів підготовки кошторисників та отримання відповідної кваліфікації. Перевага надається кандидатам з досвідом роботи в цій сфері, але і для кошторисника-початківця великих труднощів з пошуком роботи не виникає.

Оголошення про пошук кошторисника на постійну або разову зайнятість можна зустріти на будь-якому порталі. Зазначається, що велика потреба в кошторисниках переважає у великих містах, оскільки будівництво та ремонт у них ведуться більш активно. Перспективи професії кошторисник нерозривно пов'язані з перспективами будівельної та ремонтної справи. Поки що актуальним є попит на послуги будівельних, ремонтних та пусконалагоджувальних організацій – буде актуальна й професія кошторисника.

Для отримання знань та необхідних навичок у кошторисній справі потенційний кошторисник повинен мати спеціальну освіту, що дозволяє орієнтуватися у технології виконання робіт. Перекваліфікуватися в кошторисника може інженер, будівельник або економіст. Варто пам'ятати, що кошторисник з боку замовника та перевіряючої організації повинен мати набагато більший запас знань і досвіду, ніж кошторисник з боку виконавця, який, як правило, спеціалізується в якомусь одному напрямі діяльності. Наприклад, кошторисник ремонтно-будівельної організації працює саме у цьому напрямі і може ніколи не зіткнутися зі складанням кошторисної документації на ремонт обладнання чи благоустрою. А ось кошторисник інстанції, що перевіряє, стикається у своїй роботі з кошторисною документацією дуже різних напрямків і спеціалізації – від кошторисів на загальнобудівельні роботи до перевірки розрахунків на випробування судин під тиском.

Роботу, що відповідає освіті та спеціалізації, на ринку будівельних та ремонтних послуг може знайти будь-який кошторисник. Необхідно лише пам'ятати, що робоче місце шукати потрібно в тій організації, яка виконує відомі та зрозумілі кошториснику види робіт. Для успішного пошуку роботи своє резюме потрібно надавати в різні організації обов'язково із зазначенням спеціальної освіти та закінчених курсів. Саме спеціальна освіта у сфері діяльності фірми може стати вирішальним фактором у виборі кандидата на посаду кошторисника.

comments powered by Disqus

Читайте также

Рубрики блогу

Популярне

Теги

робота освіта карєра веб дизайн туризм php c с java бизнес турагенство візове оформлення CMS Joomla WordPress створення сайту бронювання персонал мотивація економіст фінансист Програміст авк кошторис створення сайта інтернет створення сайтів бухгалтерія бухгалтерський облік бізнес управління персоналом работа закони Excel внз навчання офіс бухгалтер пошук роботи логістика зед перевезення вантажів зп перевезення вантажі фінансовий аналіз економіка фінанси курси програмування hr hr-менеджер кошторисник ефективність запаси склад перевезення вантажу підприємство резюме презентація клієнти співбесіди іврит інтерв'ю ЗЕД відрядження оренда криза митний брокер календарь бухгалтера митниці роота бухгалтера маркетинг НБУ банки кошторисна справа бюджет податки штрафи ПДФО бухгалтерський облік ЕДРПОУ НДС ПДВ тестування