Зразок сертифiкатуОбразец сертификата

Перелік законів, з якими варто ознайомитись, створюючи свій бізнес

27 квітня 2014, 2303
Категорія: бізнес
Перелік законів, з якими варто ознайомитись, створюючи свій бізнес

Існує чимало правил успішного старту у бізнесі. Використовуючи їх, кожен може наблизитись до своєї мрії – почати працювати тільки на себе. Але, як показує практика, бізнес-плану і навіть наявності потенційного кола клієнтів недостатньо, щоби бізнес заробив на повну потужність і став приносити прибуток (звичайно, ми розглядаємо законний варіант ведення справ).

Нове підприємство потрібно певним чином зареєструвати у Державному реєстрі юридичних та фізичних осіб – підприємців, що автоматично потягне за собою низку обов'язків для його власника. Тому спершу слід проштудувати вітчизняне законодавство, щоб дізнатися про основні правила, яких доведеться дотримуватися, та ризики, з якими ви зіткнетеся.

Почати варто з Цивільного та Господарського кодексів України, вони дадуть розуміння ключових норм ведення бізнесу на території України. Особливу увагу слід приділити Главам 5 та 7 Цивільного кодексу, які пояснюють основні відмінності у правах та обов'язках юридичних та фізичних осіб – підприємців. А ось Господарський кодекс рекомендуємо прочитати від «кірки до кірки», оскільки в ньому міститься основна інформація про принципи ведення бізнесу та регулювання відносин, що виникли у процесі організації та провадження господарської діяльності.

Чимало уваги доведеться приділити питанням трудового права, щоб розуміти як наймати персонал, як платити йому і як мінімізувати витрати. Тому потрібно запастись терпінням та вивчити вітчизняний КЗпП. Ще однією настільною книгою майбутнього бізнесмена має стати Податковий кодекс. Незважаючи на те, що зміни до нього вносять чи не щодня, якесь розуміння того, які види податків існують і які форми тиску на бізнес найчастіше використовують, отримати можна. Досить просто ознайомитись зі ст. 9 і 10 Кодексу, щоб уявити, який фіскальний вантаж може впасти на тендітні плечі недосвідченого підприємця. Засмучуватись передчасно не варто, а краще продовжити читання та розібратися, чи є шанс стати на спрощену систему оподаткування – у цьому допоможе Глава 1 Розділу XIV «Спеціальні податкові режими» Податкового кодексу.

Крім того, слід уважно вивчити Закон України «Про ліцензування деяких видів господарської діяльності» для впевненості, що обраний вид діяльності не підлягає ліцензуванню або навпаки підлягає.

Окремим джерелом знань для підприємця можуть стати спеціальні кодекси, постанови та укази президента, уряду та міністерств залежно від виду діяльності, який було обрано.

Проштудувавши цей масив правової інформації та не відмовившись від своєї мети, можна розпочати вивчення Закону України «Про державну реєстрацію юридичних та фізичних осіб – підприємців». У цьому нормативному акті знайдуться пояснення щодо того, які документи необхідно надати і як уникнути відмови у реєстрації свого бізнесу. Якщо ж запускати проект планується за півроку – рік, можна починати вивчати законопроект №2258 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення порядку відкриття бізнесу», який порадує скасуванням реєстраційного збору за проведення держреєстрації підприємця та обов'язкового виготовлення та використання печаток. Також можна буде подавати на електронну реєстрацію бізнесу документи без електронного підпису.

І на завершення, як люблять жартувати юристи, варто завжди знаходити час перед сном для вивчення Кримінального кодексу України. Особливо глави про економічні злочини, на які люблять посилатися на всілякі перевірки.

Але головне пам'ятати, що вітчизняне законодавство має властивість постійно змінюватись. Тому не факт, що прочитане сьогодні працюватиме завтра. Щоб уникнути помилок у підготовці документації перед реєстрацією підприємства, варто проконсультуватися з юристом.

comments powered by Disqus

Читайте также

Рубрики блогу

Популярне

Теги

робота освіта карєра веб дизайн туризм php c с java бизнес турагенство візове оформлення CMS Joomla WordPress створення сайту бронювання персонал мотивація економіст фінансист Програміст авк кошторис створення сайта інтернет створення сайтів бухгалтерія бухгалтерський облік бізнес управління персоналом работа закони Excel внз навчання офіс бухгалтер пошук роботи логістика зед перевезення вантажів зп перевезення вантажі фінансовий аналіз економіка фінанси курси програмування hr hr-менеджер кошторисник ефективність запаси склад перевезення вантажу підприємство резюме презентація клієнти співбесіди іврит інтерв'ю ЗЕД відрядження оренда криза митний брокер календарь бухгалтера митниці роота бухгалтера маркетинг НБУ банки кошторисна справа бюджет податки штрафи ПДФО бухгалтерський облік ЕДРПОУ НДС ПДВ тестування