Зразок сертифiкатуОбразец сертификата

Інтерв'ю із Казаряном Георгієм

28 липня 2014, 2693
Категорія: інтерв'ю
Інтерв

Інтерв'ю Казаряном Георгієм

Георгій здобув вищу освіту в Національному авіаційному університеті за спеціальністю мікро та нано технології. У 2013 році отримав ступінь магістра «Якість, сертифікація та стандартизація продукції та послуг», у тому числі програмного забезпечення у Київському Національному Авіаційному Університеті. З 2008 року по сьогодні працює над створенням та просуванням Web сайтів з елементами HTML5/CSS3/JS/PHP.

Як ви стали веб-дизайнером і чому це заняття перетворилося на справу вашого життя?

Мої труднощі почалися з того моменту, коли мені довелося з 14 років самому заробляти, щоб купити ручки та зошити для школи. Я шукав різні методи заробітку грошей, були різні варіанти та різні труднощі. Але долати труднощі і поставлені життям перешкоди в моєму юному віці мені допомагав лише мій великий спокій і душевний спокій, який я знаходив в електроніці.

Розбираю той чи інший прилад, шукаю відразу суть і ті ж відповіді, що й у житті.

Як воно працює? Як воно живе? Що ж у нього вклав автор? З кожним роком я все більше починав входити на інтерес епохи електроніки. Дедалі більше розумів, що програмування та технології — це людський інструмент розвитку.

Мій інтерес ставав все ближчим до цього, і я почав цим жити, цим працювати і цим відпочивати. Все: програмування, інженерія, інтернет структури – стали частиною мого життя.

Але поділ інтернету особливо мене затягнув у свої мережі. Цей світ, ці простори – вони нескінченні і не мають своїх обмежень у діях та можливостях. Почав я навчатись цьому стилю і вже веду програмування сам. Знаходив статті, публікації, питав у досвідчених людей, брав участь у конференціях та не пропускав жодної новинки у цій індустрії. Згодом я вийшов на шлях постановки перетворення веб-програмування в дохід.

Бажанням – бажання, мріям – мрії, душі – душа, але організму жити треба!?

  В наш час все відштовхується від двох речей: від грошей та від знань. Той, хто володіє цими двома стихіями, може володіти своїми можливостями. Зараз багато хто зі мною не погодиться. Але нажаль! Як то кажуть: у кожного своя правда. У постійному процесі моє навчання та реалізація планів та проектів.

Я практикував усе, що читав та дізнавався з літератури. Запускаючи свої перші проекти, я розумів, що дуже довгий час вже навчаюсь цьому і навчатимуся.

Чи потрібний талант, щоб стати професійним веб-дизайнером? Чи все приходить із досвідом?

Талант потрібен у всьому. Але якщо немає професійного підходу і серйозного відношення, в жодній справі не можна досягти великого успіху. Кожне вкладення в працю має бути з досвідом і з великими зусиллями, щоб надалі не було суперечок і переконань самого себе: чи правильно ти робиш чи ні, йдучи шляхом веб-дизайнера, тому що колись ти не прочитав щось, у тебе не вийшла якась частина проекту. Тут можна сказати талант більше потрібен у терпінні та в старанній роботі над собою. Іноді просто частина коду або частина сайту вимагає місяця зосередженої роботи над кодом, який складається з двох тисяч, а то й десятка тисяч символів. Тому весь талант приходить із досвідом та з усіма проектами.

Які інструменти волієте використовувати у роботі?

Інструменти? Для такої галузі дуже багато інструментів, скажу. Кожен вибирає на свій смак, тому що всі програми зроблені для різних типів людей під різними видами допуску, інтерфейсу та користування.

Я зараз використовую такі програми як

JetBrains PhpStorm 7.1.1, WeBuilder 2014, Microsoft Visual Studio

Скільки можна заробляти на місяць на веб-дизайні? І чи велика зараз конкуренція в цій сфері в нашій країні?

Заробити можна по-різному. Зробити десяток хороших сайтів, які приносять дохід, що окупає витрати на життя - мрія будь-якого і реальна. Все залежить від вас. Як зроблено роботу, наскільки вона чиста та продумана і наскільки вона підходить за технічним завданням замовника.

Перше, що потрібно зрозуміти: жодних розцінок на послуги програмування та дизайну взагалі не може бути. Починаючи з деякого рівня майстерності, можна отримувати за той самий продукт суми, що різняться в десятки разів. Наприклад, можна виграти у конкурсі логотипів на фріланс-біржі та отримати $100. Ви можете виграти тендер на логотип для великого фінансового холдингу і отримати в результаті $10 000.

Конкуренції в Україні на цей профіль дуже багато, але сильної та чистої конкуренції дуже мало.

Що далі, чи є плани на майбутнє?

Так, але сам Бог тільки знає, що буде. А я своєю чергою роблю зі свого боку все, що можу, і навіть більше моїх можливостей, бо обмеження ставимо тільки ми самі собі.

Тому ні кроку назад і тільки вперед!

Що б Ви порадили веб-дизайнерам-початківцям?

Я хочу бути максимально конкретним, тому навіть надам покрокову інструкцію для веб-програміста-початківця.

- Перший крок. Вибір мови програмування та навчання мови.

Тут вибір за вами. Але слід пам'ятати, що вибираючи екзотичну мову програмування, ви можете знайти роботу. Я б порадив вибрати мову PHP. Тому що мова сама не складна, а фахівці потрібні. Але повторюся, вибір повністю за вами.

Після того, як ви визначилися з мовою, рекомендую Вам записатися на курси, якщо вони є у вашому місті. Але якщо ж їх немає, то не варто впадати у відчай, на сайті intuit.ru ви можете знайти багато різних онлайн курсів з мов програмування. Також раджу купити книгу із серії "Для чайників", яку вам, як веб-програмісту, на першому етапі буде зручно використовувати як довідник.

Ще одна важлива порада: перед вивченням мови веб-програмування вивчіть html і почніть паралельно вивчати java script. Вам це стане в нагоді пізніше.

– Другий крок. Перша практика.

У вашому місті швидше за все існує багато державних або невеликих організацій, які не мають сайту. Слід зв'язатися з ними та пояснити, чому їм потрібно замовити сайт у вас. Буде краще, якщо вам допоможе хтось досвідченіший. Або друг, який добре вміє малювати, намалює вам дизайн. Після того, як у вас за плечима буде кілька проектів, слід подумати про більші проекти.

– Третій крок. Знову навчання, вибір платформи.

На даному етапі вам слід більш глибоко вивчити мову програмування. Познайомитись з Фреймворками та системами керування контентом, вибрати, які з них вам найбільше підходить. Я раджу вибрати відому систему керування контентом, щоб отримати більше замовлень. Наприклад, Joomla, WordPress.

Чим займаєтеся, захоплюєтеся крім веб-дизайну?

Я захоплююсь організацією заходів, конкурсів краси та закритих вечірок.

Люблю шоу-бізнес, там дуже цікаво і дуже захоплююче.

Як ви волієте проводити вільний час? Де востаннє відпочивали у відпустці?

Я волію проводити час з коханою людиною, але на жаль - у мене поки що його немає.

Думаю, що колись я зустріну його. І лежачи на дивані, з нею відпочиватиму і читатиму цю статтю, де буде написано про відпочинок з коханою людиною. Мрії є у всіх.

А взагалі вже давно нікуди не їздив відпочивати.

Чого б ви побажали нашим студентам?

Бажаю вам насамперед великих успіхів та терпіння у цій справі…

Та людина, яка хоче, вона доб'ється всього і виконає всі плани, поставлені перед нею.

Крім бажань, повинні бити і дії.

Дійте, поки є бажання!

comments powered by Disqus

Читайте также

Рубрики блогу

Популярне

Теги

робота освіта карєра веб дизайн туризм php c с java бизнес турагенство візове оформлення CMS Joomla WordPress створення сайту бронювання персонал мотивація економіст фінансист Програміст авк кошторис створення сайта інтернет створення сайтів бухгалтерія бухгалтерський облік бізнес управління персоналом работа закони Excel внз навчання офіс бухгалтер пошук роботи логістика зед перевезення вантажів зп перевезення вантажі фінансовий аналіз економіка фінанси курси програмування hr hr-менеджер кошторисник ефективність запаси склад перевезення вантажу підприємство резюме презентація клієнти співбесіди іврит інтерв'ю ЗЕД відрядження оренда криза митний брокер календарь бухгалтера митниці роота бухгалтера маркетинг НБУ банки кошторисна справа бюджет податки штрафи ПДФО бухгалтерський облік ЕДРПОУ НДС ПДВ тестування