Зразок сертифiкатуОбразец сертификата

Інтерв'ю із Митрохіною Наталією

10 березня 2015, 4043
Категорія: інтерв'ю
Інтерв

Інтерв'ю із Митрохіною Наталією. Курси бухгалтерів

Наталія Миколаївна – практикуючий головний бухгалтер з 1996 року. Має досвід ведення бухгалтерського та податкового обліку у різних сферах – роздрібна торгівля, оптова торгівля, виробництво, послуги, ЗЕД., облік у приватних підприємців. Викладацький стаж із 1994 року. Здійснює навчання на курсах бухгалтерського обліку від оформлення первинних документів до складання фінансової, податкової, статистичної звітності.

Наталю Миколаївно, як ви розпочинали професійний шлях, як стали головним бухгалтером?

Випадково! Моя бухгалтерська діяльність розпочалася із Центру науково-технічної творчості молоді при Харківському обкомі комсомолу. Там було створено перший в Україні бізнес-центр для підприємців, директорів, які відкривали свої кооперативи, створювали перші недержавні комерційні структури. Нові можливості приватного підприємництва вимагали нових знань для ведення обліку господарської діяльності. У цьому центрі мені довелося вести не лише бухгалтерію, а й проводити курси та семінари для підприємців-початківців. На той час практично не було спеціалізованих періодичних видань. Писали самі. Інтернету також не було. Знання доводилося добувати самостійно методом спроб і помилок. Так розпочався мій шлях у бухгалтерії.

— Що у роботі вам найбільше подобається, а що викликає негативні емоції?

Важко конкретизувати, але магія цифр заворожує. Коли окремі пазли обліку збираються в групи, групи стають на свої місця і збирається картина, дивлячись на яку ти отримуєш задоволення від роботи. А не подобаються деяка одноманітність операції, але це дрібниці.

— Вважають, що професія бухгалтера – нудна, рутинна, що це нескінченні цифри, однакові операції. Чи так це? І які кар'єрні перспективи можуть бути?

Бухгалтерія – прикладна наука, яка останні 24 року безперервно змінюється, удосконалюється. Бухгалтер повинен перебувати у постійному процесі навчання. Вчитися - це вже цікаво. Щоправда, цікаво тоді, коли викладач любить свою професію, коли має щиру радість, якщо хтось відкрив для себе загадку запису господарських операцій, які проходять на підприємстві. Наприклад, за допомогою короткої пропозиції зашифрованої в кодах кореспондуючих рахунків.

Бухгалтер повинен володіти логічним мисленням, уявою, посидючістю, терпінням і гумором. Звісно, важлива й підтримка колег – бухгалтерів. Хороша бухгалтерська служба може бути тільки там, де бухгалтери добрі та відчувають відповідальність за свою роботу. Тільки взаємодопомога та підтримка створять умови для успішної роботи колективу бухгалтерії.

— Чи є відмінності у підготовці молодих фахівців? Які вони – молоді бухгалтери?

У тих молодих бухгалтерів, хто хоче чогось досягти у професії, хто багато часу приділяє здобуттю знань, навичок – у них у роботі все гаразд. Вони молоді, активні, таких помітять одразу – виходять чудові професіонали. Але є й ті, хто зірок з небес не вистачає, їм достатньо того, що є – вони непогані виконавці, без них теж нікуди. Кожен обирає свій шлях.

— Технології розвиваються – від фахівців різного рівня вимагають дедалі більше нових знань. А що відбувається із професією бухгалтера? Які вміння обов'язково мають бути у сучасного бухгалтера, без чого йому важко відбутися у професії?

Сьогодні, щоб не лише стати головним бухгалтером, а й бути успішним та затребуваним професіоналом, треба йти в ногу з часом, постійно бути в курсі змін законодавства, бути трошки програмістом, юристом.

Також успішність бухгалтера залежить від індивідуальних здібностей людини і, звичайно, від викладача, який зміг запалити інтерес до бухгалтерського обліку. Неодноразово зустрічала молодих бухгалтерів, які приголомшували мене своїми можливостями швидко засвоювати матеріал. Багато моїх учнів зараз працюють головними бухгалтерами та аудиторами. Деякі з них пишуть статті у ЗМІ, які я із задоволенням читаю.

— Яку літературу слід читати слухачем із бухгалтерії?

Наразі є багато інформації з бухгалтерії. Докладно про всю літературу та джерела я розповідаю на заняттях.

— Якими є Ваші плани на найближчі роки?

Подорожувати! Мені подобається Латинська Америка – це неймовірне місце. Люди там веселі та безтурботні. А ще мені подобається, що там багато сонця та моря. Чого нам так не вистачає, особливо в холодну пору року.

— Порадьте нашим слухачам, які бажають збудувати успішну кар'єру, з чого їм почати і як досягти кар'єрних висот?

Головне – саме бажання збудувати успішну кар'єру у тій сфері діяльності, яка Вам цікава, у тому числі – у бухгалтерії. Правильно обрана мета, знання, старанність, працьовитість, амбіції, бажання вчитися – це те, що допоможе збудувати кар'єру, а починати можна і навіть потрібно з малого. Достатньо почати працювати бухгалтером, помічником бухгалтера. Не бійтеся, приходьте на курси. Ми постараємося зробити все, щоб бухгалтерський облік став зрозумілим та доступним – допоміг вашому фінансовому благополуччю. І не забувати про те, що професія має подобатися, робота обов'язково має приносити задоволення. Жодні матеріальні компенсації не допоможуть, якщо робота не на радість.

comments powered by Disqus

Читайте также

Рубрики блогу

Популярне

Теги

робота освіта карєра веб дизайн туризм php c с java бизнес турагенство візове оформлення CMS Joomla WordPress створення сайту бронювання персонал мотивація економіст фінансист Програміст авк кошторис створення сайта інтернет створення сайтів бухгалтерія бухгалтерський облік бізнес управління персоналом работа закони Excel внз навчання офіс бухгалтер пошук роботи логістика зед перевезення вантажів зп перевезення вантажі фінансовий аналіз економіка фінанси курси програмування hr hr-менеджер кошторисник ефективність запаси склад перевезення вантажу підприємство резюме презентація клієнти співбесіди іврит інтерв'ю ЗЕД відрядження оренда криза митний брокер календарь бухгалтера митниці роота бухгалтера маркетинг НБУ банки кошторисна справа бюджет податки штрафи ПДФО бухгалтерський облік ЕДРПОУ НДС ПДВ тестування