Зразок сертифiкатуОбразец сертификата

Види CMS

21 грудня 2013, 4496
Категорія: веб дизайн
Види CMS

Сама по собі CMS (content management system) є спеціальним програмним механізмом, також відомий як «Конструктор сайтів».  Саме вона є основою будь-якого сайту, визначаючи його подальший функціонал та характеристики.
Структура
Як правило, CMS ділиться на дві частини:
Редактор.  Тут здійснюється робота зі змістом сайту – зміна та додавання інформації на ньому.
Адміністративна сторінка – дозволяє редагувати загальні параметри: прив'язку доменного імені, пароль.  Тут відображається статистика простору, що використовується, а також додаються зображення і файли в бібліотеку діючого сайту.

Види двигунів
WordPress є однією з найбільш популярних CMS, що надає всі необхідні функції для створення різних сателітів, сайтів новин і блогів.  WordPress відрізняється естетичною привабливістю та зручністю у використанні.  Для нього використовується база даних My SQL.  Написаний мовою програмування – PHP.  До вигідних переваг WordPress можна віднести не лише простоту в установці, а й зрозумілу структуру.  Навіть не маючи спеціальних навичок та знань, користувач швидко розбереться з таким двигуном і зможе сам підтримувати свій web-ресурс, наповнюючи та редагуючи його на свій смак.  WordPress давно оцінили не лише звичайні користувачі, а й професіонали.  Він широко використовується в сучасній сфері програмування і не має наміру здавати свої позиції.
Joomla – одна з найпростіших безкоштовних систем управління web-ресурсами.  За її допомогою можна займатися адмініструванням сайтів без особливих проблем.  Цей двигун має відкритий код.  Joomla – наочна демонстрація співвідношення ціни та якості під час створення сайтів.  На відміну від багатьох своїх конкурентів, для Joomla підходить більшість хостингів, які підтримують mysql і php.  Joomla – простий у використанні движок, а управління сайтом не вимагає спеціальних навичок html-верстки або програмування.  Він легкий в установці та відрізняється простотою налаштувань.  Популярність движка зростає з кожним днем і вже безліч сайтів виконано на цій системі управління.
Drupal – потужна варіація, що дозволяє створювати сайти будь-якого напряму.
WebDirector – система комерційного спрямування.  Призначення – створення та пошукове просування корпоративних web-ресурсів.
Textpattern.  Одна з наймолодших і найпотужніших структур.  З її допомогою здійснюється керування новинними сайтами або блогами.  Ідеальний варіант не тільки для розробників, а й для звичайного користувача.  Тут можливий попередній перегляд публікованих нотаток.  Textpattern також включає засіб боротьби зі спамом, систему коментарів і вбудовану систему статистики.
HostCMS є зручною сучасною системою управління сайтом.  Для коригування змісту web-ресурсу використовується інтуїтивно-зрозумілий інтерфейс.
RunCMS – вид універсального движка, який призначений для створення сайтів, що мають різний ступінь складності та різні тематичні напрямки.
MODx.  Система дозволяє керувати як контентом, а й самим сайтом легко і гранично швидко.  Вона має відкритий код (open source), за рахунок чого є безкоштовною.  З її допомогою можна створити сайт будь-якого рівня складності із необхідним набором функцій.  MODx жодним чином не впливає на HTML-код.
Рис 1. Найпопулярніші CMS у Рунеті

Самые популярные CMS в Рунете

Найбільш популярні фреймворки:
Symfony - система, призначена для швидкої розробки та керування різними web-додатками.  З її допомогою легко вирішуються рутинні та повсякденні завдання програмістів.  Symfony розроблена сучасною мовою програмування PHP5.  Вона також підтримує найбільш популярні бази даних та не вимагає використання бази даних MySQL.
CodeIgniter – один з широко відомих PHP-фреймворків, який є своєрідним готовим каркасом, що використовується для розробки веб-додатків більш складного рівня.  CodeIgniter давно має попит серед web-розробників, які цінують свій час і працю.
Smarty є компілюючим обробником шаблонів для PHP.  Цей інструмент дозволяє відокремлювати дані та прикладну логіку від подання.  Більше того, за рахунок підтримки кешування сторінок відбувається зниження навантаження на сервер.
Вибір CMS
Якщо раніше для отримання необхідної CMS були потрібні відчутні фінансові витрати, то на сьогоднішній день існує безліч безкоштовних варіацій.  Сучасним користувачам та спеціалістам пропонуються прості та зручні моделі.  Їх установка не потребує особливих навичок та знань.
Вибір CMS безпосередньо залежить від передбачуваної структури інформаційної структури web-ресурсу, частоти оновлення інформації надалі, хостинг-майданчика та, власне, від фінансових можливостей.  Тільки зважаючи на ці моменти, можна починати підбір необхідної платформи.
CMS є необхідним елементом, вибір якого визначається індивідуальними характеристиками сайту чи блогу.

Наталія

comments powered by Disqus

Читайте также

Наши курсы

Web дизайн I (HTML, CSS)
3500грн
Web програмування (PHP, MySQL)
4000грн

Рубрики блогу

Популярне

Теги

робота освіта карєра веб дизайн туризм php c с java бизнес турагенство візове оформлення CMS Joomla WordPress створення сайту бронювання персонал мотивація економіст фінансист Програміст авк кошторис створення сайта інтернет створення сайтів бухгалтерія бухгалтерський облік бізнес управління персоналом работа закони Excel внз навчання офіс бухгалтер пошук роботи логістика зед перевезення вантажів зп перевезення вантажі фінансовий аналіз економіка фінанси курси програмування hr hr-менеджер кошторисник ефективність запаси склад перевезення вантажу підприємство резюме презентація клієнти співбесіди іврит інтерв'ю ЗЕД відрядження оренда криза митний брокер календарь бухгалтера митниці роота бухгалтера маркетинг НБУ банки кошторисна справа бюджет податки штрафи ПДФО бухгалтерський облік ЕДРПОУ НДС ПДВ тестування