Зразок сертифiкатуОбразец сертификата

Плануємо робочий час бухгалтера. Календар бухгалтера

24 червня 2014, 5801
Категорія: бухгалтерський облік
Плануємо робочий час бухгалтера. Календар бухгалтера

Звіти, оплати, договори та стос документів. Адже бухгалтеру потрібно не просто все зробити для галочки, а дотримати випереджені вимоги та правила заповнення та підписання, інакше можна понести відповідальність за погано виконану роботу. Як же встигнути зробити якісно і залишитися задоволеним своєю роботою? Для цього достатньо дотримуватись деяких принципів у роботі та вести календар бухгалтера.

Звичайно, залежно від характеру людини та її біоритмів можна по-різному планувати свій робочий день, але все ж таки є принципи, які краще враховувати при плануванні робочого дня.

Робочий день бухгалтера
Умовно роботу бухгалтера можна поділити на офісну та позаофісну. При плануванні офісної роботи можна виділити такі пункти: першочергові та другорядні робочі питання, відносини, що потребують великих витрат часу та поточні.

Робочий день варто розпочати зі складання плану, якщо він не був заздалегідь складений, або переглянути вже наявний, за необхідності внести зміни. Далі у порядку пріоритетів виконати дрібну офісну роботу, наприклад – роздрукувати накладну або інший дрібний документ, зателефонувати до банку, зателефонувати постачальникам або замовникам для уточнення даних тощо.

Далі можна приступати до виконання більш тривалих робочих завдань. Це може бути складання зарплатної відомості, постановка на облік товару чи обладнання, списання ПММ та інше. У другій половині дня можна приділити час звітності чи звірянню. У цей графік слід ще й вписати позаофісну роботу.

Позаофісна робота
Планувати цю ділянку роботи залежить від важливості та тривалості. Наприклад, якщо заплановано важливу зустріч, можна вийти на 15-20 хвилин раніше і вирішити ще й дрібне питання дорогою. Або ж можна виділяти обсяг робочого часу для дрібних справ, наприклад закупівля канцелярії. Робити це краще вранці, щоб потім повноцінно поринути в офісну рутину або наприкінці робочого дня, коли всі важливі справи вже виконані.

Важливі зустрічі краще планувати вранці, щоб потім можна було приступити до виконання завдань, наприклад, оформлення документів за підсумками зустрічі. Окремо варто зазначити у блоці позаофісної роботи здачу звітів до відповідних органів. Якщо у вас вже готовий звіт з вечора, краще здавати його вранці. З урахуванням часу, витраченого в чергах, до обіду повернетесь до офісу з почуттям виконаного обов'язку. Ще тут важливо те, що якщо виявиться помилка, то у вас буде робочий час до вечора на її виправлення. Якщо звіт здаєте після обіду або надвечір, то можливо доведеться пожертвувати власним часом.

Основні рекомендації щодо планування робочого дня
Слід планувати робочий день наперед, вибрати конкретний час для цього і намагатися дотримуватися його, найпростіше наприкінці робочого дня.
За потреби потрібно вносити корективи до робочого графіка. Якщо зміни стосуються інших співробітників або осіб, повідомляти їх.
Наприкінці робочого дня потрібно завжди перевіряти, чи все виконано із запланованого.
Простіше вирішувати дрібні завдання вранці, щоб не відволікатися на них весь день.
Щоб не помилятися, не варто відволікатися при виконанні важливих справ. Є виникають нові питання, краще за них просто записати в блокнот і повернутися до них пізніше.
Слід враховувати, що деякі питання вирішуються поза офісом, на виконання позаофісних завдань потрібно виділяти час заздалегідь.
Щоб не перевантажувати себе роботою виконання об'ємних завдань, краще розділити на кілька блоків і заздалегідь запланувати роботу над кожним з них у своєму графіку, враховуючи, скільки часу необхідно виділити для того чи іншого блоку.
Календар бухгалтера
Незамінним помічником у роботі бухгалтера є календар бухгалтера. Ще недавно він був доступний тільки в друкованій формі або як саморобна табличка. Усі зміни у строках та формах здачі звітності бухгалтера впізнавали їхні бухгалтерські газети. Сьогодні теж можна отримувати подібну інформацію через газети чи журнали, але по-перше, це займає багато робочого місця, по-друге, з огляду на те, як часто змінюються форми та терміни здачі тих чи інших документів, це просто незручно.

Дякуємо профільним інтернет-виданням за зручні електронні версії календаря бухгалтера. У більшості випадків на спеціалізованих сайтах можна знайти календар бухгалтера на всі місяці або на поточний, з уже внесеними датами подання звітів. До деяких календарів безкоштовно надаються електронні форми звітних документів. Календар можна завантажити на комп'ютер.

Якщо ви завантажуєте календар лише на один місяць, має сенс зареєструватися на сайті видавця, щоб отримувати повідомлення на електронну пошту та завжди вчасно завантажувати календар на наступний звітний період. У такий календар можна вносити і нотатки про свої поточні завдання. Різноманітність форм календаря дає можливість бухгалтерії

comments powered by Disqus

Читайте также

Рубрики блогу

Популярне

Теги

робота освіта карєра веб дизайн туризм php c с java бизнес турагенство візове оформлення CMS Joomla WordPress створення сайту бронювання персонал мотивація економіст фінансист Програміст авк кошторис створення сайта інтернет створення сайтів бухгалтерія бухгалтерський облік бізнес управління персоналом работа закони Excel внз навчання офіс бухгалтер пошук роботи логістика зед перевезення вантажів зп перевезення вантажі фінансовий аналіз економіка фінанси курси програмування hr hr-менеджер кошторисник ефективність запаси склад перевезення вантажу підприємство резюме презентація клієнти співбесіди іврит інтерв'ю ЗЕД відрядження оренда криза митний брокер календарь бухгалтера митниці роота бухгалтера маркетинг НБУ банки кошторисна справа бюджет податки штрафи ПДФО бухгалтерський облік ЕДРПОУ НДС ПДВ тестування