Зразок сертифiкатуОбразец сертификата

Як виділити своє резюме серед решти?

1 червня 2014, 3188
Категорія: робота
Як виділити своє резюме серед решти?

Не секрет, що на найцікавіші та найоплачуваніші вакансії приходить дуже багато відгуків. Щодня менеджер з персоналу чи директор переглядають десятки резюме. І всі вони переважно схожі один на одного, як дві краплі води. Як виділити своє резюме серед інших і зробити так, щоб саме вами зацікавилися і запросили на співбесіду? І тому є кілька дієвих прийомів.

На початковому етапі
Навіть якщо ваше резюме за змістом просто відмінне, воно може просто не дійти до адресата. Справа в тому, що відгуків на кожну вакансію справді приходить дуже багато. А якщо йдеться про резюме, розміщене на сайті роботи, то там є анкети сотень кандидатів. Коли роботодавець переглядає сторінку або відгуки, він зазвичай бачить лише заголовки з однаковими написами, наприклад:

«Бухгалтер»,
«Бухгалтер»,
«Бухгалтер»
Тому найпростіший і найдієвіший спосіб звернути увагу на своє резюме – це просто трохи видозмінити назву. І якщо ви напишете, наприклад, «Бухгалтер зі знанням 1С 8.2», або ж «Бухгалтер зі знанням податкової звітності», то рядок пошуку для роботодавця буде виглядати так:

«Бухгалтер»
«Бухгалтер»
«Бухгалтер із знанням 1С 8.2»
«Бухгалтер»
«Бухгалтер»
Як ви думаєте, на яке резюме звернуть увагу насамперед? Звичайно ж, на те, що виділяється серед решти. Цей простий, але дієвий прийом допомагає збільшити кількість переглядів та відгуків у півтора-два рази!

Найкраще просто взяти якесь ваше вміння, яке може вигідно відрізнити вас від решти кандидатів, із самого тексту резюме, та винести його в заголовок.

Для деяких професій, (переважно, творчих) також практикують додавання людських якостей. Наприклад, "креативний дизайнер інтер'єру" або "комунікабельний менеджер з продажу". Однак слід врахувати, що це не завжди доречно і потрібно бути обережними з такими формулюваннями. Інакше вони можуть лише відлякати потенційного роботодавця.

Акцент на користь для фірми
Якщо ви по-справжньому зацікавлені у конкретній вакансії, або, грубо кажучи, знайшли потенційну роботу мрії, вам слід серйозно попрацювати над своїм резюме, щоб зробити його максимально відповідним для цієї посади.

Опишіть конкретні вигоди компанії від того, що вони приймуть саме вас на роботу. Для цього ознайомтеся зі структурою фірми та функціями саме того відділу, куди ви збираєтесь влаштуватися. Ви можете виконати маленьке практичне завдання. Наприклад, проаналізуйте ті проблеми, які є у компанії на даний момент, та запропонуйте кілька рішень.

Можливо, не будучи всередині самої компанії, ви не завжди матимете точні дані, але роботодавець обов'язково оцінить те, що ви зацікавлені у вакансії і готові застосовувати свої навички на практиці для блага підприємства. Наголосіть на тій користі, яку ви можете принести фірмі.

Підтвердження якостей
Практично у всіх резюме є перелік особистісних характеристик кандидата. Проте вони виглядають досить стандартно – всі, як один, комунікабельні, працьовиті та відповідальні.

Тому щоб виділити своє резюме, можна не просто написати якість характеру, а й уточнити, в чому це виражається. Наприклад, ви роботящі тому, що завжди раніше приходьте на робоче місце і пізніше йдіть.

Або, наприклад, результати вашої праці на попередньому місці роботи були на 20% вищими, ніж у решти співробітників. Або, можливо, ви завжди вибираєте найважчі завдання, оскільки вважаєте це професійним викликом.

Контакти у соцмережах
Серед контактів у резюме зазвичай вказують номер телефону та і-мейл. Однак у епоху розвитку комунікацій можна також додати посилання соціальні мережі, у яких ви зареєстровані. Це можуть бути ВКонтакте, Однокласники, Фейсбук, Твіттер і так далі.

Тоді у роботодавця буде можливість краще ознайомитися з тим, яку людину він бере на роботу, і оцінити вам не лише як фахівця, а й як особистість, що важливо. Однак ви повинні заздалегідь підготувати свою сторінку до того, що її, можливо, перевірятиме потенційний роботодавець.

Тому за допомогою спеціальних опцій приховайте всі записи та фотографії, які призначені тільки для друзів, а ось роботодавцю можуть показати вас у не дуже вигідному світлі. Залиште видимою лише інформацію, яка покаже вас, як надійну, адекватну та успішну ділову людину.
Увага навичкам
Максимально докладно опишіть свої навички. Приділіть особливу увагу тим, що вказані в описі вакансії. Наприклад, якщо ви знаєте програму «1С 8.2», можете ще вказати, що у вас є сертифікат по закінченню курсів за цією програмою. Або те, який час ви вже з нею працюєте.

Якщо йдеться про іноземні мови, вкажіть, на якому рівні ви їх знаєте, як у вас справи з живим спілкуванням, листом та граматикою. Краще, звичайно, акцентувати увагу на позитивних моментах. Наприклад, якщо у вас великий досвід спілкування з іноземцями або ви навіть жили деякий час за кордоном, де у спілкуванні використовували цю мову – про це також варто згадати.

Розкажіть про результати
Виділіть свої конкурентні переваги. Подумайте про те, яких результатів ви досягли на попередньому місці роботи. І крім обов'язків, напишіть також про них.

Наприклад, ви створили базу з 30 корпоративних клієнтів для компанії, де раніше працювали. Або завдяки вашим зусиллям сума виручки з одного покупця стала вищою на 15%. Або ви завжди вчасно здаєте потрібні документи, і не припустилися за весь час роботи жодної помилки у розрахунках.

Гарна світлина
Додати до резюме вдале фото. Зараз багато роботодавців взагалі не розглядають резюме без нього. При чому навіть тоді, коли для цієї посади не обов'язково безпосередньо спілкуватись із людьми.

Справа в тому, що по фото іноді про людину можна сказати набагато більше, ніж за звичайним текстом. Тому ваш знімок, на якому ви виглядаєте у діловому стилі, охайно та привабливо – те, що потрібно, щоб остаточно переконати роботодавця: ви – саме той кандидат, якого він шукав!

comments powered by Disqus

Читайте также

Рубрики блогу

Популярне

Теги

робота освіта карєра веб дизайн туризм php c с java бизнес турагенство візове оформлення CMS Joomla WordPress створення сайту бронювання персонал мотивація економіст фінансист Програміст авк кошторис створення сайта інтернет створення сайтів бухгалтерія бухгалтерський облік бізнес управління персоналом работа закони Excel внз навчання офіс бухгалтер пошук роботи логістика зед перевезення вантажів зп перевезення вантажі фінансовий аналіз економіка фінанси курси програмування hr hr-менеджер кошторисник ефективність запаси склад перевезення вантажу підприємство резюме презентація клієнти співбесіди іврит інтерв'ю ЗЕД відрядження оренда криза митний брокер календарь бухгалтера митниці роота бухгалтера маркетинг НБУ банки кошторисна справа бюджет податки штрафи ПДФО бухгалтерський облік ЕДРПОУ НДС ПДВ тестування