Зразок сертифiкатуОбразец сертификата

Робота шукає Вас, а не Ви її

15 грудня 2013, 2311
Категорія: робота
Робота шукає Вас, а не Ви її

           Ви ніколи не шукали роботу? Шукали всі, хоч раз у житті. Тому майже кожен знає, скільки з цим пов'язано труднощів, переживань. Цей період можна назвати часом невпевненості у собі та своєму майбутньому, розпачу, безгрошів'я. Люди боятися залишитися без роботи, тому що її пошук викликає у них цілком обґрунтований жах.
           Але в оточенні будь-якої людини обов'язково є особи, які хотіли б мати менше роботи, щоб використати цей час для відпочинку. Але робота переслідує їх завжди, тоді як інші марно відбивають пороги різних компаній у пошуках її.
           Бажаєте, щоб робота була без розуму від Вас і жадала Вашої уваги? Тоді нижче написане для Вас.
           Від нестачі в роботі ніколи не страждають незамінні спеціалісти. При цьому диплом та досвід роботи ніяк не роблять незамінним. І байка про те, що незамінних людей нібито не буває, вигадана лише замінними заздрісниками. Таких людей можна зустріти скрізь. Це може бути звичайний сільський мешканець, який ремонтує автомобілі на подвір'ї власного будинку. Але в нього такі «золоті руки», що навіть власники дорогих іномарок вважають за краще звертатися до нього, ніж у автосервіс. Він ніколи не шукає роботу, більше того - він хотів би, щоб вона не шукала його.
           Незамінним фахівцем можна стати у будь-якому виді діяльності. Лише потрібно позбутися лінощів і отримати бажання самовдосконалюватися. Читати профільну літературу, стежити за нововведеннями, експериментувати та знаходити нестандартні рішення, застосовувати свої знання скрізь, де тільки можна. Ваша спеціалізація має стати частиною Вашого життя, просочити його своїм невідчутним запахом. Тільки так будь-хто, хто просто подивиться на Вас, насамперед відчує «запах» фахівця у своїй справі.
Але якщо для людини самовдосконалення – це надто довгий і практично недосяжний процес, а проблеми з пошуком роботи є тут і зараз, є ще одна якість, розвиваючи яку вона зможе привернути увагу роботодавців, які навперебій робитимуть йому пропозиції. Ця якість називається працьовитістю. Дослівно воно означає "любити трудитися". На жаль, цією якістю зараз мають небагато здобувачів. Працьовита людина – це не трудоголік, який живе на роботі та споживає невимірну кількість кави. Працьовита людина показує абсолютну зацікавленість у результаті своєї роботи. Навіть не заради успіху компанії, заради поваги до себе. Працьовита людина завжди має план роботи, якого неухильно дотримується, результат його подальшої роботи завжди повинен бути вищим за попередній, ситуації, що гальмують роботу, він усіма силами ліквідує, а не чекає вказівок згори. Його мета має бути досягнута і він робить все, щоб це сталося.            У працьовитої людини не менше шансів, ніж у незамінного фахівця, адже там, де не вистачає профільних знань, вона користується кмітливістю, бажанням досягти успіху та часом, який цьому приділяє.
           Якщо і перша і друга не ті якості, якими Ви володієте, на допомогу приходить харизма та чарівність. Йдучи на співбесіду, уявіть, що це побачення з гарною дівчиною, можливо, з продовженням… Бездоганний зовнішній вигляд, посмішки, компліменти. Тільки не інтерв'юеру, у Вашій можливій майбутній роботі. Хіба ця вибаглива «дівчина» зможе прогаяти такого хлопця? А Ви помітили, що й інші «дівчата» почали звертати на Вас увагу і хочуть отримати? Вмійте продати себе, до того ж на аукціоні, призначивши стартову ціну. І тільки від того, яку рекламу Ви собі зробите, залежить, як багато на Вас поставлять.
           І останні, хто ніколи не стають безробітними – це люди, які мають багато друзів. За статистикою люди, які не обмежують коло спілкування, отримують пропозиції щодо роботи протягом семи днів, навіть не встигнувши переглянути вакансії, оновити чи надіслати резюме. До того ж не важливо, чи є друг чи знайомий потенційним роботодавцем, чим більше, тим більше шансів отримати вигідну пропозицію з перших рук.
           Не шукайте роботу, робіть її.

comments powered by Disqus

Читайте также

Рубрики блогу

Популярне

Теги

робота освіта карєра веб дизайн туризм php c с java бизнес турагенство візове оформлення CMS Joomla WordPress створення сайту бронювання персонал мотивація економіст фінансист Програміст авк кошторис створення сайта інтернет створення сайтів бухгалтерія бухгалтерський облік бізнес управління персоналом работа закони Excel внз навчання офіс бухгалтер пошук роботи логістика зед перевезення вантажів зп перевезення вантажі фінансовий аналіз економіка фінанси курси програмування hr hr-менеджер кошторисник ефективність запаси склад перевезення вантажу підприємство резюме презентація клієнти співбесіди іврит інтерв'ю ЗЕД відрядження оренда криза митний брокер календарь бухгалтера митниці роота бухгалтера маркетинг НБУ банки кошторисна справа бюджет податки штрафи ПДФО бухгалтерський облік ЕДРПОУ НДС ПДВ тестування